Ce mai poţi face cu poliţa Euroins. Mai este valabil până în septembrie

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.07.2023 - 09:57
Ce mai poţi face cu poliţa Euroins - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Chiar dacă asigurătorul Euroins se află acum în procedură de faliment, polițele care au fost emise de societate, anterior declanșării acestei proceduri, continuă să fie valabile, iar șoferii le mai pot folosi până cel târziu la data de 8 septembrie a.c..

SHARE

Aceasta înseamnă că ele sunt valabile inclusiv la ieșirea din România. Totuși, dacă întoarcerea în ţară se va face după 8 septembrie, este indicată achiziționarea unei alte polițe, care să producă efecte după această dată.

Bine de știut că polițele RCA emise de Euroins rămân valabile și-și produc efectele până pe 8 septembrie. De asemenea, se pot încheia în continuare, în caz de accident, constatări de soluționare amiabilă având o poliță Euroins.

Ce mai poţi face cu poliţa Euroins

Totuși, dacă doresc, șoferii asigurați la Euroins pot renunța oricând la asigurarea actuală și să încheie alta la un alt asigurător autorizat. Dacă nu există daune pe polița veche, șoferii vor putea să-și recupereze diferența de primă de la Fondul de Garantare a Asiguraților.

Pentru eventualitatea unui control în afara granițelor, important este ca polița RCA să fie valabilă, nefiind relevant pentru organul străin că asiguratorul a intrat într-o procedură de faliment, atâta timp cât polițele sunt încă valabile. Dincolo de 8 septembrie însă, șoferii ar trebui să poată prezenta o altă poliță de asigurare.

Citeşte şi: Euroins a fost declarată oficial în faliment. Până când mai sunt valabile poliţele acesteia

La controlul de frontieră, șoferii trebuie să prezinte obligatoriu următoarele acte: permisul de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare al autovehiculului și dovada inspecției tehnice periodice (la trecerea frontierei trebuie să fie încă valabilă), potrivit informațiilor oferite de Poliția de Frontieră.

Bine de știut, în acest context, că nu are importanță că șoferul nu este proprietarul mașinii - „personalul Poliției de Frontieră nu solicită alte documente suplimentare din care să reiasă raporturile juridice dintre conducătorul autovehiculului și proprietarul mijlocului de transport (procură, contract de închiriere, contract de vânzare-cumpărare, contract de comodat, împuternicire etc.)”, conform avocatnet.ro.

Citeşte şi: După falimentul Euroins, grupul Eurohold se „reinventează” pe piața din România. Ce asigurări oferă

„La controlul de frontieră este verificată valabilitatea documentelor, fapt pentru care cartea de identitatea/pașaportul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al autoturismului, cartea verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA și documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice trebuie prezentate în original.

La controlul de frontieră este verificată valabilitatea și autenticitatea documentelor, fapt pentru care cartea de identitatea/pașaportul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al autoturismului, și documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice trebuie prezentate în original”, precizează Poliția de Frontieră.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te