Câciu susține că instituţiile internaţionale recomandă României trecerea la impozitul progresiv

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 03.05.2023 - 15:46
Adrian Câciu - Foto: Inquam Photos

Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, afirmă că nu trebuie să ne ascundem de faptul că instituţiile financiare internaţionale recomandă României trecerea într-o perioadă medie de timp la impozitul progresiv.

SHARE

Adrian Câciu a declarat că nu trebuie să ne ascundem de faptul că toate instituţiile financiare internaţionale recomandă României trecerea într-o perioadă medie de timp la impozitarea progresivă.

El i-a răspuns şi fostului premier Florin Cîţu, care vorbea despre un posibil acord cu FMI, arătând că ”România nu pregăteşte un acord de tip stand-by, cum am avut în 2010, pentru că România nu se află în situaţia din 2010 şi acea situaţie în care a intrat România până la urmă nu s-a datorat doar politicii interne ci mai ales politicii internaţionale, când am avut o criză de proporţii la nivel mondial”, relatează News.ro.

Citește și: Ciucă: Comisia Europeană propune o nouă tranșă de compensații pentru fermierii români, de 30 mil. €

”Vom avea această dezbatere. Nu trebuie să ne ascundem că nu vom acea această dezbatere.

Nu este momentul să discutăm în acest moment că va fi introdusă mâine impozitarea progresivă dacă ar fi agreată de coaliţie.

Nu trebuie să ne ascundem de faptul că toate instituţiile financiare internaţionale recomandă României trecerea într-o perioadă medie de timp la impozitarea progresivă”, a afirmat ministrul de Finanţe.

Câciu a precizat că urmează recepţia raportului Băncii Mondiale, care este făcut în baza jalonului din PNRR care a prevăzut să avem o analiză a regimului fiscal, cu un consultant care să fie recunoscut internaţional şi de aceea a fost aleasă Banca Mondială.

Citește și: Inflația în Zona Euro crește la 7%, din cauza prețurilor mai mari la Energie și bunuri neindustriale

România nu pregăteşte un acord de tip stand-by

”Vreau să îi dau o replică unui purtător de mesaje care creează isterie, emoţie în spaţiul public. România are în fiecare an relaţii internaţionale foarte bune cu toate instituţiile financiare internaţionale, inclusiv cu Comisia Europeană, cu Fondul Monetar, cu Banca Mondială.

Toate aceste trei instituţii financiare acordă asistenţă tehnică pe anumite tipuri de politici publice în România.

Asta nu înseamnă că România pregăteşte un acord de tip stand-by, cum am avut în 2010, pentru că România nu se află în situaţia din 2010 şi acea situaţie în care a intrat România până la urmă nu s-a datorat doar politicii interne ci mai ales politicii internaţionale, când am avut o criză de proporţii la nivel mondial”, a spus Câciu. 

”Nu este vorba şi repet ca să audă şi domnul fost ministru de Finanţe”, a precizat el, referindu-se la Florin Cîţu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te