5 domenii care au prosperat în pandemie

DE Newsweek România | Actualizat: 15.07.2020 - 08:47

Activitatea economică a fost afectată în mare măsură începând cu luna martie, de când a început pandemia de coronavirus, dar au existat și câteva domenii care au prosperat în această perioadă.

SHARE

Iată care au fost cele mai profitabile domenii din ultimele luni.

1. Serviciile de streaming - Oamenii care au stat în casă au luat pur și simplu cu asalt companiile care oferă servicii de streaming, cum ar fi Netflix sau HBO Go. Traficul era atât de mare încât Comisia Europeană s-a temut ca nu cumva să nu cadă Internetul complet în anumite orașe.

Din acest motiv, Comisia Europeana le-a cerut furnizorilor de servicii de streaming să micșoreze calitatea pentru o perioadă în așa fel încât traficul să mai scadă.

Iar Netflix și HBO Go s-au conformat, dar lucrurile au revenit între timp la normal. În orice caz, oamenii au văzut seriale noi sau le-au revăzut pe cele din topul titlurilor preferate, iar binging-ul a devenit o parte din rutina zilnică.

2. Companiile de hosting - Multe afaceri au fost închise temporar peste noapte și au trebuit să își regândească în regim de urgență modelul de business.

Astfel, cele care activau strict în mediul offline au fost nevoite să treacă brusc și în online pentru a-și putea menține activitatea.

În aceste condiții, companiile de găzduire web de încredere au avut și ele de câștigat în această perioadă deoarece au atras noi clienți.

Prin trecerea în această nouă etapă, multe companii și-au dat seama că mediul online reprezintă o sursă importantă de venit chiar și după ce activitatea a fost reluată în offline. De exemplu pe reviewhosting.ro poti vezi toate companiile care activeaza in Romania.

3. Cazinourile online - De la mijlocul lunii martie, toate agențiile de pariuri, cazinourile și sălile de jocuri terestere au fost închise prin ordonanță militară. În aceste condiții, jucătorii au migrat și mai mult spre cazinourile online.

Fie că vorbim despre sloturi online deja foarte cunoscute, cum ar fi Burning Hot, Shining Crown, Flaming Hot, ruletă, jocuri de poker sau pariuri sportive, pe fiecare domeniu s-au înregistrat creșteri din partea operatorilor de jocuri de noroc licențiați în România de ONJN.

În plus, oamenii au stat mai mult în casă, au fost mai plictisiți și au dorit să se distreze și să se relaxeze jucând la cazinourile online legale din Romania. Redeschiderea cazinourilor și agențiilor de pariuri s-a produs pe 15 iunie.

4. Magazinele online - Cum aproape toate magazinele terestre au fost închise, oamenii au fost nevoiți să se reprofileze și să-și modifice obiceiurile.

Fie că au căutat un maus nou, un playstation sau un televizor mai mare, oamenii și-au îndreptat atenția către cumpărăturile online.

În plus, mulți oameni au fost reticienți să mai iasă pentru a merge inclusiv la supermarket, motiv pentru care și în acest segment s-au înregistrat creșteri considerabile, nu doar în România  ci și în celelalte colțuri ale lumii. 

Spre exemplu, acțiunile Amazon au ajuns la un maxim istoric și au depășit pentru prima dată prețul de 3.000 de dolari.

5. Industria farmaceutică - Oamenii au căutat din plin în această perioadă măști de protecție, gel dezinfectant, vitamine și au dorit să-și facă un stoc generos de medicamente pe care e bine să le ai oricând în casă.

Și din acest punct de vedere, companiile din industria farmaceutică au profitat din plin. Dacă la supermarket-uri s-a înregistrat o creștere fulminantă în februarie și martie, iar din aprilie au început să se înregistreze scăderi, în industria farmaceutică lucrurile sunt constante.

Iar specialiștii estimează că în acest an se va înregistra o creștere de 8 miliarde de lei, iar veniturile ar urma să ajungă la 68 de miliarde de lei.

În plus, conform KeysFin, industria farmaceutică va fi printre segmentele cel mai puțin afectate de pandemie, alături de retailul alimentar, sănătate și asistență socială, IT&C, agricultură, distribuitorii de energie și gaze și cei de apă și salubritate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te