Tony Shalhoub, de la detectivul Monk într-un serial de succes la Amazon

DE Anna Menta | Actualizat: 28.12.2018 - 09:07

Primul sezon, a cărui acţiune se desfăşoară în anul 1958, o distribuie pe câştigătoarea de Emmy, Rachel Brosnahan, în rolul comediantei aspirante Miriam „Midge“ Maisel.

SHARE

Şi-a stăpânit bine emoţiile în rolul detectivului obsedat din comedia Monk (un rol care i-a adus trei Emmy-uri) şi, din nou, în rolul dirijorului egiptean din muzicalul The Band’s Visit, de pe Broadway, (pentru care a câştigat anul acesta un Tony pentru cel mai bun actor într-un muzical – o a patra nominalizare).

Dar, într-un final, în rolul lui Abe Weissman din serialul Amazon de success The Marvelous Mrs. Maisel, Tony Shalhoub se poate manifesta după bunul plac. Primul sezon, a cărui acţiune se desfăşoară în anul 1958, o distribuie pe câştigătoarea de Emmy, Rachel Brosnahan, în rolul comediantei aspirante Miriam „Midge“ Maisel. Prestaţia ei este greu de depăşit, dar, în rolul stresatului său tată, profesor de matematică, Shalhoub a furnizat nişte căderi nervoase de clasă mondială.

„Pentru prima dată“, a spus el pentru Newsweek, „am prilejul să scot la iveală toate frustrările reprimate“. Uneori la pian. A ezitat atunci când creatoarea serialului, Amy Sherman-Palladino, i-a oferit rolul, în mare parte fiindcă nu prea îl vedem pe Abe în episodul pilot. „M-au asigurat că personajul se va dezvolta“, spune Shalhoub, şi aşa a şi fost. Pregătiţi-vă pentru şi mai multe artificii odată cu noul sezon, care a debutat pe 5 decembrie. „Cred că oamenii vor fi uluiţi de Sezonul 2“, spune el.

În primul sezon, Midge a ascuns de Abe cariera sa în stand-up. Lucrul ăsta se va schimba?

Tot ce vă pot spune este că el va bea mai mult! Abe este un pic obsedat de control, dar, de fapt, nu are controlul asupra niciunui lucru. Nu aş spune că lucrurile devin mai puţin stresante pentru el, însă încearcă – mai ales când merg la Catskills, care este un fel de spaţiul lui sigur, unde merge să se relaxeze. Însă asta nu e neapărat în favoarea lui. [Râde.] Nimic nu pare niciodată să fie în favoarea lui.

Ai două fiice cu actriţa Brooke Adams. Ai fost la fel de strict cu ele precum Abe cu Midge?

Abe încearcă să fie strict, dar, în ultimă instanţă, acest lucru e lipsit de eficienţă. Iar eu chiar încerc să impun disciplină, dar nici eu nu mă descurc prea bine – renunţ destul de repede. [Râde.] Fetele mele ţi-ar spune că am fost foarte strict, dar poţi să mă crezi pe cuvânt: nu e adevărat.

The Band’s Visit e primul tău muzical. Cum te-ai simţit?

Am fost întotdeauna înspăimântat de muzicaluri. De data aceasta, se pare că nu am reuşit să îi fac pe creatorii serialului să se răzgândească. Le-am dat o mulţime de alte nume de actori despre care credeam că s-ar descurca mai bine, dar pur şi simplu nu m-au lăsat în pace! Mi-a luat multă vreme să trec peste groaza cauzată de cântat, dar m-au instruit şi cocoloşit. Încă mai cânt melodiile prin casă – sunt un cântăreţ minunat când nu e nimeni prin preajmă!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te