Freddie Mercury cântă până în ziua morții. „Apoi, a plecat să se odihnească și nu s-a mai întors”

DE Florin Budescu | Actualizat: 29.05.2023 - 18:57
Freddie Mercury - Foto: Profimedia
Freddie Mercury, solistul Queen - Foto: Flickr/ceinwen21

Muzica făcută de formaţia Queen și de Freddie Meccury este evaluată la 1 miliard de dolari. Cântecele trupei hard rock Queen sunt cunoscute în întreaga lume, iar creaţiile acesteia s-ar putea vinde în curând pentru o sumă de bani pur şi simplu uluitoare.

SHARE

O sursă familiarizată cu achiziția de muzică a declarat că discuțiile sunt în desfășurare, pentru ca Universal Music Group să achiziționeze catalogul Queen, de la Disney Music Group.

Muzica Queen şi Freddie Mercury costă enorm

Sursa a adăugat că vânzarea ar putea depăși 1 miliard de dolari și că tranzacția "este așteptată să se încheie în termen de o lună”.

CNN a contactat Universal Music Group și Disney Music Group pentru comentarii, precum și un reprezentant al trupei.

Citeşte şi: VIDEO Brian May, chitara solo Queen, titlul de cavaler al Coroanei, de la Charles al III-lea

Bruce Springsteen a făcut şi el titluri de presă în decembrie 2021, odată cu vânzarea catalogului său de melodii, cu un total de aproximativ 500 de milioane de dolari, conform CNN.

Această sumă rămâne probabil cea mai mare pentru care s-a vândut un catalog muzical, dar, dacă vânzarea muzicii Queen va avea loc, va fi stabilit un nou record.

Citeşte şi: VIDEO Cum sună ultima piesă Queen cu vocea lui Freddy Mercury scoasă la 31 ani de la moartea sa

Miliardul de dolari pentru muzica Queen este cu siguranță în parte datorat şi filmului câștigător de Oscar, din anul 2018, „Bohemian Rhapsody”, care a spus povestea înființării trupei, concentrându-se pe regretatul solist Freddie Mercury, inspirând astfel o renaștere a popularității muzicii marii trupe.

Justin Bieber, David Bowie și Sting și-au vândut recent cataloagele muzicale proprii. David Bowie, postum.

Newsweek România a scris despre ultimele momente din viața lui Freddie

Freddie a trăit o viață de excese ca un adevărat star rock și nu a avut niciun fel de scrupule. Dar după ce a fost diagnosticat cu SIDA în 1987, a pus, în mod normal, pauză. De atunci, s-a dedicat muzicii, înregistrând capodopere știind că nu mai are mult de trăit.

Roger Taylor vorbește despre alegerea iubitului său coleg de trupă de a lupta în privat împotriva SIDA până la moartea sa în noul documentar:

"A anunțat înainte de a muri că are boala, dar nu a vrut să fie obiectul milei publice și în 24 de ore a dispărut. Probabil că a fost o sincronizare perfectă. O mișcare al naibii de bună, cred eu."

Într-un interviu, Freddie a spus: „Nu mă gândesc cu adevărat la moarte. Când voi fi mort, își vor aminti de mine?"", a spus el. "Depinde de ei. Când voi fi mort, cui îi pasă? Mie nu-mi pasă".

Ultima apariție a grupului alături de Freddie

18 februarie 1990 s-a dovedit a fi o zi emoționantă din mai multe motive. A fost ultima apariție publică oficială a solistului trupei Queen, Freddie Mercury, la cea de-a 11-a ediție a Brit Awards, la Earls Court.

În privat, ceilalți membri ai trupei Queen erau conștienți de faptul că enigmaticul lor coleg de trupă și prieten era grav bolnav, dar acest lucru nu era de notorietate publică la acel moment. Sursa AICI

În februarie 1990, Queen a apărut pentru a accepta premiul "Outstanding Contribution to British Music". Freddie Mercury a apărut destul de slab și ciudat de tăcut.

Brian May a vorbit în numele Queen în acea seară, mulțumindu-le britanicilor pentru introducerea făcută de co-fondatorul Chrysalis, Terry Ellis, și pentru un videoclip de prezentare cu David Bowie, Phil Collins și alții.

Aceasta avea să se dovedească a fi ultima apariție publică a lui Freddie, care s-a aplecat pentru scurt timp spre microfon pentru a spune: "Mulțumesc... noapte bună".

Colegii aveau să mărturisească faptul că, în ultimele zile ale vieții, Freddie a cerut să cânte orice pentru ca vocea sa să rămână imprimată cât mai mult. „Apoi, veți găsi cum să o folosiți”

Dați-mi lucruri să cânt

Discutând despre procesul de scriere din ultima perioadă a vieții lui Mercury, May și-a amintit: "Freddie a spus în acel moment: "Scrie-mi lucruri...". Știu că nu mai am foarte mult timp; continuă să-mi scrii cuvinte, continuă să-mi dai lucruri pe care le voi cânta, apoi poți face ce vrei cu ele după aceea, știi; termină-le'.

Mother Love este melodia pe care Freddie nu o va mai termina.

"Și așa că scriam pe bucăți de hârtie aceste versuri din Mother Love, și de fiecare dată când îi dădeam un alt vers, el îl cânta, îl cânta din nou și îl cânta din nou, așa că am avut trei duble pentru fiecare vers, și asta a fost tot... și am ajuns la ultimul vers și el a spus 'Nu mai sunt în stare de asta, și trebuie să plec și să mă odihnesc, mă voi întoarce și îl voi termina...' și nu s-a mai întors niciodată.", potrivit Mirror.

Melodia a fost înregistrată îde Freddie în noimebrie 1991, dar ultimele voci au fos trase de Brian May. Va muri pe 24 noiembrie 1991.

Citește și: Ultimele zile din viața lui Freddie Mercury. Renunță la medicamente când știe că bătălia e pierdută

Urmăreşte titlul pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te