Ce artiști aduce pe scenă și ce alte atracții propune cel mai mare festival de Halloween din România

DE Adrian Costin | Actualizat: 23.10.2024 - 13:23
Ce artiști aduce pe scenă și ce alte atracții propune cel mai mare festival de Halloween din România Foto: canva.com
Ce artiști aduce pe scenă și ce alte atracții propune cel mai mare festival de Halloween din România Foto: canva.com

Pe lângă numeroase petreceri și evenimente cu costume în spirit de Halloween, în România este organizat și un amplu festival dedicat acestei sărbători asociate cu distracția.

SHARE

În București, Insula Lacul Morii din Sectorul 6 va găzdui cea de-a doua ediție a West Side Hallo Fest, considerat a fi cel mai mare festival de Halloween din țara noastră. 

În ultimul week-end al lunii, mai exact în perioada 25 - 27 octombrie 2024, organizatorii pregătesc decoruri spectaculoase, concerte cu artiști celebri, concursuri, ateliere și alte surprize. Vizitatorii pot cumpăra produse preparate de la comercianții participanți și pot intra deplin în atmosfera de Halloween, creată inclusiv cu 45 de tone de dovleci și 1000 de baloți de paie. Acest pol al distracției în Capitală se va desfășura pe o suprafață totală de 32.000 de metri pătrați.

Dovlecii, în prim-plan la festivalul de Halloween de pe Insula Lacul Morii

Simbolul central al evenimentului este reprezentat de un dovleac gigantic, cu diametrul de 2,5 metri, luminat la interior și construit din materiale naturale, așezat pe structură de fier. În plus, au fost comandați circa 15.000 de dovleci, pentru decoruri și mai ales pentru folosirea lor în cadrul atelierelor creative. După cum se știe, un obicei specific de Halloween este acela de a transforma dovlecii pentru ca aceștia să aibă o imagine cât mai înfricoșătoare.

Tradiția Jack-o'-Lantern (Felinarul lui Jack), foarte populară în Statele Unite ale Americii, are acest nume determinat de o legendă irlandeză. Se spune că fierarul Jack a reușit să-l păcălească pe diavol în repetate rânduri, iar la finalul vieții a ajuns un spirit rătăcitor, nefiind primit nici în rai, nici în iad. 

În noaptea de Halloween, când se crede că spiritele malefice au mai multă putere, oamenii pun dovleci sculptați în fața caselor, ținându-l departe pe Jack. Inițial, în Insulele britanice, această tradiție era legată de napi, dar pe tărâmul american s-a trecut la dovleci.

Simbolul Jack-o'-lantern apare în numeroase filme de la Hollywood și în diverse jocuri video, chiar și în celebrul joc Minecraft. La acest capitol, lumea jocurilor de cazinou nu face excepție. Pe platformele de pacanele gratis sau cu mize reale slotul Halloween Jack de la NetEnt este cel mai relevant titlu de sezon. Capul personajului prezentat în imaginea de prezentare a jocului de păcănele virtuale este constituit tocmai de un dovleac sculptat și luminat, în stil horror.

Alte atracții în cadrul West Side Hallo Fest 2024

Organizatorii își doresc să impresioneze prin decoruri tematice, astfel că au pregătit chiar o vrăjitoare supradimensionată, de aproape trei metri înălțime, o casă a fantomelor amenajată la mausoleu, un oraș pustiu și bântuit, reprodus într-o zonă a insulei, baloți de paie, ciori, flori, schelete și păianjeni.

Muzica rămâne o parte esențială a festivalului, fiind invitați artiști de renume. În prima zi a evenimentului (vineri) vor cânta Alexandra Crișan (consacrată la emisiunea de televiziune X Factor) și Alexandra Căpitănescu (câștigătoarea show-ului TV Vocea României în 2023), iar în următoarea seară (sâmbătă) vor urca pe scenă Smiley și Carla`s Dreams. În ultima zi de festival (duminică), concertul va fi susținut de Vița de Vie, Robin & The Backstabbers și Bucovina.

Pe aceeași scenă sunt programate o prezentare de modă, machiaj și coafură în tematică de Halloween plus o paradă a costumelor vizitatorilor. Anul trecut, aproximativ 100.000 de vizitatori au fost consemnați în total în cele 3 zile ale West Side Hallo Fest.

Programul de acces în 2024 este: vineri între 12.00 – 23.00, sâmbătă și duminică între 10.00 – 23.00. Se poate intra gratuit în zona de festival toată ziua de vineri, precum și sâmbătă și duminică de la 10.00 la 14.00. După această oră, intrarea este posibilă pe baza unei brățări care costă 20 de lei pe zi (sau 30 de lei pentru ambele zile).

Taxa de participare a fost introdusă în mod special pentru a controla și optimiza accesul la eveniment, fiind disponibile pentru vânzare cel mult 20.000 de bilete pentru fiecare dintre cele două zile de week-end. O parte din banii strânși va fi folosită pentru amenajarea de noi căsuțe pentru pisicile comunitare, în Sectorul 6 al Capitalei. Biletele pot fi cumpărate online în avans sau fizic, la intrarea în zona de eveniment.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te