Șase destinații de Halloween terifiant de atrăgătoare

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 11.10.2019 - 08:33
Coninaldo, Italia

Halloween-ul, sărbătoarea de origine celtică preluată astăzi în întreaga lume, este, de ceva timp, a doua cea mai comercială minivacanță după cea de Crăciun

SHARE

Așa că reprezintă o ocazie foarte bună pentru plănuirea unei prime călătorii după concediul de vară, pentru a descoperi locuri și tradiții și, nu în ultimul rând, pentru a învăța despre cultura altor popoare.

Iar în Europa, pe continentul regilor, al castelelor și al legendelor, există o mulțime de destinații terifiant de atrăgătoare.

Bomarzo – Parcul Monștrilor

Ridicat în stil renascentist, la comanda prințului Pier Francesco Orsini, „Parco dei Monstri“ se află în nordul regiunii Lazio, în provincia Viterbo, și este populat de o serie de sculpturi grotești și de fel de fel de imobile micuțe, aparent fără vreo legătură, într-un cadru natural bogat.

Povestea parcului este  încâlcită, istoricii necăzând de acord asupra originii sau a semnificației monștrilor sculptați.

Dar, cel puțin de  Halloween, aventurierii pot păși prin poarta zeului etrusc Orcus pentru a-și descoperi partea întunecată a personalității.

Bruges – Fantomele din adâncuri

Canalele din Bruges, „Mica Veneție din Nord“, sunt înspăimântător de romantice de Halloween, fiind bântuite, potrivit localnicilor, de fantome pierdute în adâncul apelor încă de pe vremea vikingilor care l-au fondat.

Iar partea medievală a orașului îi îmbie pe turiști la plimbări lungi, până în miez de noapte, în care pot auzi fel de fel de legende despre lucruri terifiante care s-ar fi petrecut pe străduțele pitorești.

Bineînțeles, dacă ajungeți în Bruges, nu trebuie să ratați Catedrala Notre Dame sau Biserica Sfânta Maria, cum mai este cunoscută, Turnul Belfry cu cele 47 de clopote, sau Muzeul Ciocolatei.

Oravsky Hrad – Castelul lui Nosferatu

Dacă ați vizitat deja Castelul lui Dracula de la Bran, atunci puteți alege să descoperiți Castelul lui Nosferatu din Oravsky Hrad, Slovacia.

„Nosferatu – Eine Symphonie des Grauens“ este un film german mut, o adaptare neautorizată a romanului „Dracula“, scris de Bram Stoker, realizată în 1922, în regia lui Friedrich Wilhelm Murnau.

Un judecător a dispus distrugerea peliculei în 1925, dar „Simfonia groazei“ totuși a scăpat.

Așa că, înainte de a vizita Castelul lui Nosferatu de Halloween, o puteți viziona, pentru a intra cât mai bine în atmosferă.

Londra – Pe urmele lui Jack Spintecătorul

Cu un trecut însângerat, catacombe obscure, clădiri vechi și memoria vestitului criminal în serie Jack Spintecătorul, cosmopolita capitală a Marii Britanii este una dintre cele mai înspăimântătoare destinații de city break pentru Halloween. 

În această perioadă, misterele capitalei Marii Britanii sunt scoase la lumină de fel de fel de evenimente fantomatice și parade tematice.

Corinaldo – Capitala vrăjitoarelor

Orășelul Corinaldo de pe coasta de est a Italiei are dublă personalitate. Pe de o parte, este o așezare încântătoare, primitoare și deosebit de apreciată pentru natura care o înconjoară. Iar pe de alta, Corinaldo este supranumit „Capitala vrăjitoarelor“.

Legendele spun că localnicii ar fi descendenți ai unor astfel de creaturi învăluite în magie, iar, în fiecare an, la sfârșitul lunii octombrie, este organizat „Festivalul vrăjitoarelor“.

Amsterdam – O poveste japoneză de groază

Suflete chinuite, alei bântuite, plimbări cu barca pe canale întunecate, petreceri terifiante, un maraton al filmelor de groază și… Balul Monștrilor.

Amsterdamul se numără printre cele mai căutate destinații de Halloween, timp de trei zile, aproape la fiecare colț din oraș având loc un eveniment sau o petrecere cu tematică sumbră.

Mai mult, sâmbătă, 26 octombrie, în zona Westergasfabriek, are loc cea mai mare petrecere de Halloween din Amsterdam, la care este invitată Kuchisake Onna, cunoscută și drept „The Slit-Mouthed Woman“, o fantomă care cutreieră Japonia în căutarea dușmanilor încă din anul 1200.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te