Când vor fi reluate spectacolele cu public în România. Programe pilot la operă și teatru în curând

DE Adrian Costin | Actualizat: 19.04.2021 - 00:09
Foto: INQUAM Photos/ Cristi Vescan

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a susținut că vor fi două programe pilot la operă și la teatru pentru a se vedea ce completări s-ar mai putea aduce măsurilor propuse pentru reluarea spectacolelor și concertelor.

SHARE

"După 1 iunie urmează etapizat să se relaxeze toate normele. Nu spun că după 1 iunie vor putea avea loc mari evenimente, s-ar putea sa fie permise spre mijlocul verii, asta depinde de campania de vaccinare. Sunt optimist că vom avea posibilitatea să putem ține și marile evenimente în această vară.

Citește și: FOTO Gheorghe Zamfir despre iubita cu 44 de ani mai tânără: „A fost trimisă de Dumnezeu pentru mine”

După 1 iunie vor fi permise evenimente și gradual se va ține cont și de mărimea acestora.

Citește și: Lacheul lui Stelian Nistor, actorul George Ivașcu, se crede șef al masoneriei. Însă a fost exclus

Scenariul 1 pe care îl luăm în calcul presupune filtre mai mari. Trebuie să găsim soluții legat de autenticitatea testului, să nu facă testul cineva și să se prezinte altcineva cu el. Trebuie să ne consultăm cum să facem asta", a spus Bogdan Gheorghiu la Digi24. 
 
 

Testare rapidă confirmată pe telefon

Ministrul a explicat cum se va face testarea rapidă la fața locului, adică cel testat să primească pe telefon, în maximum 15 minute rezultatul testului, printr-o aplicație care să dea posibilitatea achiziționării biletului, iar prețul biletului să cuprindă și prețul testului.

Vali Nebunu către Romi Neguș: Am dat jos mâna unuia cu sabia, a rămas atârnată în piele și tendoane

În scenariul 2 nu mai sunt necesare nici test, nici filtre, dar ești condiționat de un număr limitat de spectatori în funcție de rata de incidență și de gradul de ocupare mai redusă a sălii, a precizat el.

Ministerul Culturii propune noi mîsuri pentru reluarea activităților culturale de la 1 iunie, care vor fi analizate de către Ministerul Sănătății și de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Setul de măsuri a fost elaborat în urma discuțiilor din cadrul grupului de lucru pentru reluarea activității cu public a sectoarelor cultural-creative, grup inițiat de către Ministerul Culturii cu sprijinul prim-ministrului Florin Cîţu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.