Lacheul lui Stelian Nistor, actorul George Ivașcu, se crede șef al masoneriei. Însă a fost exclus

DE Alexandru Pop | Actualizat: 18.04.2021 - 13:22
Lacheul lui Stelian Nistor, actorul George Ivașcu, se crede șef al masoneriei. Însă a fost exclus/FOTO: Facebook/George Ivașcu

O știre publicată sâmbătă de o platformă online spune că "cunoscutul actor George Ivașcu a fost votat, în mod legal și regular, în demnitatea de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România". Articolul e demn de Radio Erevan: de fapt, Ivașcu a fost exclus din Marea Lojă.

SHARE

Potrivit Fanatik, publicația care a scris "în exclusivitate" de ce s-ar fi întâmplat în Marea Lojă Națională din România, "alegerea lui George Ivașcu în această funcție, cumulată de prezența lui Stelian Nistor în fruntea Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, arată că masoneria regulară românească este condusă de artiști și de oameni de cultură. George Ivașcu a depus Jurământul Masonic din postura de Mare Maestru ales în jurul orei 10.50, imediat după ce Conventul Național a votat și noua Constituție, menită să elimine absolut orice posibilitate de a permite apariția unui nou sistem dictatorial, după experiența nefastă avută sub conducerea lui Radu Ninel Bălănescu."

Citește și: 

EXCLUSIV Stelian Nistor, șeful Ritului Scoțian Antic și Acceptat, suspendat din masonerie

Faptele, însă, nu susțin în nici un fel articolul din publicația citată.

Astfel, în acest moment, Marea Lojă Națională din România este condusă de Marele Maestru Radu Bălănescu până în noiembrie 2023, când vor avea loc alegeri pentru succesorul acestuia.

În al doilea rând, actorul George Ivașcu a fost exclus de mai multă vreme din rândurile MLNR.

Citește și: 

EXCLUSIV Stelian Nistor, puci ratat în Marea Lojă Națională din România

În al treilea, Stelian Nistor, cel căruia George Ivașcu îi cară geanta și căruia nu-i iese din cuvânt, a fost de asemenea dat jos de la conducerea Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, în urma unui puci dejucat.

Despre lupta din interiorul Marii Loji Naționale din România, Newsweek România a scris, în ultimul an, mai multe articole care descriu o stare de lucruri foarte diferită de cea menționată în articolul citat.

Citește și: 

EXCLUSIV Ștefan N. Marian, noul lider al Ritului Scoțian Antic și Acceptat. Stelian Nistor, afară

Comunicatul Marii Loje Naționale din România

În urma apariției unor materiale de presă bazate pe informații false privind așa-zise alegeri și schimbare a conducerii Mari Loji Naționale din România, pentru corecta informare a publicului și din respect față de profesionalismul mass-media, vă transmitem următoarele:

Domnul George Ivașcu, așa-zis “Mare Maestru al MLNR”, este exclus din Marea lojă Națională din România, prin Hotărâre a Tribunalului Masonic, întrunit la data de 11 februarie 2021, rămasă definitivă prin neapelare, din data de 28 martie 2021.

Marea Lojă Națională din România este condusă de prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare. Mandatul Marelui Maestru al MLNR, care a fost reconfirmat de majoritatea membrilor, prin alegeri statutare, in 2018, se încheie în luna noiembrie 2023. Alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România vor avea loc în luna noiembrie 2023.

Împotriva unor cetățeni excluși din MLNR, care au răspândit informații false privind conducerea MLNR și au folosit ilegal însemnele MLNR a fost depusă plângere penală, în urma căreia există un dosar de cercetare penală pentru înșelăciune și contrafacerea unei mărci.

Citește și:

PREMIERĂ Masoneria, auditată de KPMG. Raportul infirmă acuzațiile taberei lui Stelian Nistor

Dat afară din masonerie, Stelian Nistor face acum și puci online: convent masonic pe Zoom cu anonimi

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te