VIDEO Un tânăr din Prahova și-a făcut Audi-ul barcă. A fost luat de viitură și a dărâmat o pasarelă

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 13.12.2021 - 13:53
Un tânăr din Prahova și-a făcut Audi-ul barcă. A fost luat de viitură și a dărâmat o pasarelă. / Foto: captura video, Facebook
Un tânăr din Prahova și-a făcut Audi-ul barcă. A fost luat de viitură și a dărâmat o pasarelă. / Foto: captura video, Facebook

În weekend, a fost cod portocaliu de inundații în Prahova. A plouat torențial, iar pâraiele și râurile s-au umflat. Un tânăr șofer a ignorat, însă, viitura și a încercat să traverseze un pârâu cu un Audi A3, deși apa depășea înălțimea geamurilor.

SHARE

Aflat la volanul unui Audi A3, un tânăr șofer din Prahova a crezut, probabil, că are o mașină preparată special pentru off-road, cum a văzut prin filme, și că va reuși să treacă fără probleme prin albia învolburată de ploi a unui pârâu. 

Citește și: VIDEO George Simion, liderul AUR, susține că trăiește cu 1.216 lei pe lună. Donează 90% din salariu

Inspirată, prietena/soția șoferului a coborât din mașină, a refuzat invitația acestuia de a se urca la bord pentru a trece apa și a scos telefonul pentru a filma evenimentul.

Audi-ul A3 nu a reușit să parcurgă decât câțiva metri. Viitura l-a luat, l-a transformat în barcă și fără ca nimeni să poată facă ceva l-a dus la vale, rupând și pasarela pentru pietoni de peste râu. 

Filmulețul postat pe rețelele de socializare a devenit, evident, viral. 

Citește și: Max, campion de F1 la 24 de ani și 73 de zile, s-a născut cu volanul în mâini. Vezi Top 5 „All Time”

Surpare de mal la Sinaia, ruptura a ajuns aproape de două locuinţe

O surpare de teren s-a produs în staţiunea montană Sinaia, pe fondul ploii abundente din ultimele zile, ruptura de mal ajungând la o distanţă mică de două locuinţe, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Conform sursei citate, surparea s-a produs ca urmare a eroziunii malului pârâului Dorului, aceasta ajungând la limita gardului, fiind o distanţă de aproximativ doi metri de cele două locuinţe din zonă.

Zona este monitorizată permanent şi în prezent nu se impune evacuarea persoanelor, precizează ISU.

Primarul Vlad Oprea a declarat, pentru AGERPRES, că era obligaţia celor de la Apele Române să consolideze malul, însă instituţia nu a demarat lucrări în acest sens. În aceste condiţii, primăria a obţinut fonduri pe situaţii de urgenţă de la Guvern şi acum se lucrează la un proiect pentru a începe consolidarea zonei.

"Apa adunată de pe versanţi s-a infiltrat în beciuri şi a inundat curţile iar unele zone au devenit greu accesibile. Astfel, pe unele străzi din Cartierul Platou Izvor, s-au adunat aluviuni iar canalele şi rigolele s-au înfundat şi nu au mai făcut faţă debitului crescut al apei. Primăria oraşului acţionează la această oră cu oameni şi mai multe utilaje în zonele afectate pentru soluţionarea problemelor apărute. Se lucrează la decolmatarea rigolelor, îndepărtarea resturilor vegetale şi aluviunilor aduse de şuvoaie. La această oră acţiunile de curăţare şi evacuare a apei sunt îngreunate de ploaia care nu se opreşte", a transmis Primăria Sinaia.

La această oră, 5.238 de consumatori din localităţile Sângeru, Chiojdeanca, Mireş şi Lapoş sunt nealimentaţi cu energie electrică, informează ISU Prahova.

Apă oprită pentru mii de abonaţi în Sinaia şi Slănic pentru remedierea problemelor cauzate de vreme

Operatorul de apă Hidro Prahova a anunţat, luni, că opreşte furnizarea apei în mai multe cartiere din Sinaia, dar şi într-un cartier din oraşul Slănic şi într-un sat din comuna Izvoarele pentru a interveni în vederea remedierii problemelor cauzate de vremea nefavorabilă din ultimele zile.

Potrivit unui comunicat de presă al Hidro Prahova, circa 2.500 de abonaţi care locuiesc în zona centrală a staţiunii Sinaia, precum şi în cartierele Izvor, Platou Izvor, 1 Mai şi Horia, Cloşca şi Crişan, vor avea alimentarea cu apă oprită.

Măsura a fost luată pentru remedierea unui defect accidental semnalat pe conducta de aducţiune Valea Dorului, dar şi a procesului de colmatare la Captarea Valea Rea, provocate de fenomenele meteo extreme din ultima perioadă.

Primele estimări arată că reluarea furnizării apei se va putea realiza în jurul orei 14,00.

De asemenea, a fost anunţată oprirea distribuţiei apei potabile pentru aproximativ 2.500 de abonaţi din oraşul Slănic (cartierul Groşani) şi comuna Izvoarele (sat Schiuleşti), în vederea intervenţiilor necesare pentru înlăturarea efectelor colmatării Captării Crasna.

Conform primelor estimări, furnizarea apei va fi reluată în jurul orei 15,00.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te