VIDEO Primăria Vâlcea a cumpărat 4 mașini electrice de poliție. Girofarurile le-au dublat prețul

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.09.2022 - 19:09

Primăria Râmnicu Vâlcea a cumpărat 4 mașini electrice Volkswagen e-UP! pentru Poliția Locală prin programul Rabla Plus. Prețul de bază al unui astfel de model este de 26.340 euro, TVA inclusă, și de circa 17.000 cu ecobonus, dar primăria a dat 30.500 euro pe bucată.

SHARE

„Parcul auto al Poliției Locale s-a înnoit cu patru autovehicule electrice. O treime din valoarea contractului este suportată de Fondul de Mediu. În urma participării Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la ”Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2022” şi a conformării la toate criteriile specifice, dupa ce luni, 5 septembrie, a fost semnat contractul de achiziţie a patru autovehicule electrice ce vor intra în dotarea Poliţiei Locale din cadrul administraţiei municipale, astăzi, acestea au fost recepționate.

Valoarea contractului este de 609.994 lei (inclusiv TVA), din care 210.000 lei sunt asiguraţi de Administraţia Fondului pentru Mediu sub formă de ecotichete ”Rabla Plus”.

Citește și: 6.000 lei factura la curent pentru Mihai Șora. Duce o viață „spartană”: fără TV sau aer condiționat

Autovehiculele sunt motorizate exclusive electric, au o autonomie de 300 km şi sunt echipate cu rampă luminoasă şi instalaţie acustică şi inscripţionate în conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010”, au declarat reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea, potrivit jurnalulolteniei.ro.

Iar primarul Mircia Gutău a expicat că „am încercat să ne adaptăm noilor tendințe. Mașinile sunt sută la sută electrice, au autonomie de 320 de km. Asta înmseamnă că 3-4 zile în oraș este suficientă o încărcare. Încercăm să accesăm acest program în continuare încât să schimbăm și celelalte mașini, să fie reprezentative, să nu mergi prin oraș să-ți pice aripa sau portiera. Mai avem de luat cel puțin 3 mașini, depinde de bugetul pe care îl vom avea. Am scăpat de jafurile respective”.

Citește și: STB vrea să cumpere 50 de midibuze electrice de 8 metri. Specialiștii spun că achiziția e aberantă

Prețul unui e-UP! pornește de la circa 17.000 de euro, prin Rabla Plus. Diferența până la 30.500 de euro, reprezentată de girofaruri și eventualele dotări opționale

Prețul de bază al unui VW e-UP! este de 26.340 euro, TVA inclusă, pe site-ul importatorului, fără Rabla Plus. Cu ecobonus, prețul lui e-UP! pleacă de la circa 17.000 de euro.

Iar lista de dotări standard e destul de bogată: aer conditionat "Climatronic", air bag-uri frontale, laterale și tip cortină, ABS, ESP, geamuri electrice față, sistem audio, cablu pentru incarcare priză 220V, cablu pentru incarcare mode 3 16A, etc.

Printre dotările opționale ce pot fi selectate se numără priza combinată AC/DC (622,37 €), Pachet Style (1.022,21 €) sau volanul multifuncțional îmbrăcat în piele (333,20 €). Deci, să zicem, încă vreo 2.000 de euro, dacă nu bifezi toate opționalele posibile. În imagini se observă însă clar că, cel puțin, volan îmbrăcat în piele „autospecialele” nu au. 

De la aproximativ 19.000 de euro până la 30.500 de euro (contractul a fost de 609.994 lei, inclusiv TVA, pentru cele 4 mașini, ceea ce înseamnă 122.000 de euro, respectiv 30.500 de euro un e-UP!), prețul plătit de Primăria Râmnicu Vâlcea, mai e cale lungă, însă, de 11.500 de euro. Dar „autospecialele” sunt echipate cu rampă luminoasă și instalaţie acustică şi sunt inscripţionate. 

e-UP! oferă o autonomie de până la 260 de kilometri, nu de 300 cât susține Primăria Vâlcea

După Dacia Spring, Volkswagen e-UP! este una dintre cele mai accesibile mașini electrice de pe piață. Are un motor cu o putere de 83 de cai putere și o baterie cu o capacitate de 32,3 kWh.

Conform datelor constructorului, e-UP! are un consum mediu de 14,3 kWh/100km și oferă o autonomie de până la 260 de kilometri (WLTP). 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te