VIDEO Noul Renault Captur are design de Scenic E-Tech Electric, dar pariază pe benzină,GPL și hybrid

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 04.04.2024 - 16:21
Noul Renault Captur are design de Scenic E-Tech Electric, dar pariază pe benzină,GPL și hybrid - Foto: Renault
Noul Renault Captur are design de Scenic E-Tech Electric, dar pariază pe benzină,GPL și hybrid - Foto: Renault
Noul Renault Captur are design de Scenic E-Tech Electric, dar pariază pe benzină,GPL și hybrid - Foto: Renault

Noul Renault Captur, de fapt un facelift al celei de-a doua generații, are design de Scenic E-Tech Electric, dar pariază pe benzină, GPL și hybrid. Cel puțin, deocamdată.

SHARE

Captur, SUV-ulețul de oraș vedetă al constructorului francez Renault, după ce s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare de la lansarea primei generații acum 11 ani, la Salonul Auto de la Geneva 2013, a primit un facelift binemeritat, cea de-a doua generație fiind pe piață din 2019. 

Noul Renault Captur are design de Scenic E-Tech Electric, dar pariază pe benzină,GPL și hybrid

Renault Captur facelift încearcă să continue să impună standarde pe piața SUV-urilor urbane, o categorie ce reprezintă jumătate din totalul vânzărilor din segmentul B în Europa, care, la rândul lui, înseamnă 30% din piața totală, păstrându-și versatilitatea, caroseria biton și spațiul interior generos, împreună cu o gamă de echipamente hi-tech ingenioase, și adoptând design-ul lui Renault Scenic E-Tech Electric, model 100% electric ce abia avăzut lumina zilei la Salonul Auto de la Geneva 2024. 

Citește și: FOTO Visezi la autorulotă, dar e scumpă? Vezi cât costă să transformi o Dacia Dokker în camper

„Cu mai mult de 10 ani în urmă, Renault a spart convențiile segmentului B prin infuzarea lui Captur cu ADN-ul "voiture à vivre".

Această viziune a fost tradusă printr-un confort maxim: o poziție înaltă la condus, un habitaclu care poate fi adaptat pentru a se potrivi nevoilor șoferului și pasagerilor. Toate acestea în timp ce rămâne un vehicul compact: 4,23 m.

Construind pe succesul său, peste 2 milioane de modele vândute, Captur continuă să iasă în evidență. Este și mai în pas cu vremurile, cu un design nou, mai asertiv, un motor E-Tech full hybrid și OpenR Link cu Google integrat”, a afirmat Fabrice Cambolive, CEO Renault brand.

Noua generație Captur vine o serie de caracteristici noi. Mai expresiv la interior și la exterior, designul oferă o notă unică de eleganță și spirit sportiv, prin noua echipare Esprit Alpine. Habitaclul are o tapițerie nouă și ecrane noi de bord.

Disponibil în funcție de echipare, sistemul multimedia OpenR Link cu Google încorporat oferă cea mai bună tehnologie la bord prin Android Automotive 12, o premieră mondială pentru segmentul B.

Citește și: VIDEO Povestea singurei mașini care a ajuns să denumească o clasă. Golf a împlinit 50 de ani

Arhitectura electronică complet nouă duce siguranța la un nou nivel, cu o gamă de sisteme de ultimă generație pentru asistența la conducere, inclusiv funcția de conducere hibridă predictivă și Active Driver Assist, pentru conducerea autonomă de nivel 2.

În funcție de țara de vânzare, Noul Renault Captur va fi disponibil în cinci versiuni de motorizare, pe benzină, GPL sau hybrid.

Pentru o plăcere sporită în timpul condusului și o călătorie mai dinamică, trenul de rulare a fost revizuit, iar servodirecția recalibrată. În funcție de echipare, sistemul Extended Grip optimizează tracțiunea indiferent de vreme.

Construit la fabrica Renault din Valladolid, Captur facelift va fi disponibil în Europa începând cu aprilie 2024.

Motorizări pe benzină, GPL și hybrid

Noul Captur este versatil atât în ceea ce privește designul interior, cât și în cazul modurilor de utilizare. Cu multiple sisteme de propulsie moderne și eficiente, se simte la fel de acasă în oraș, cât și pe autostradă sau în mediul rural.
 
Șase tipuri de motorizări și trei tipuri de combustibil:

Benzină:
• 1.0 TCE 90 CP turbo - cuplu de 160 Nm, motor în 3 cilindri asociat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Consumul de combustibil: 5,8 - 5,9 l/100 km.
• 1.3 TCE 140 CP turbo mild hybrid 48V - 260 Nm de cuplu, motor în 4 cilindri asociat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Consumul de combustibil: 5.8 - 5.9 l/100 km
• 1.3 TCE 160 CP turbo mild hybrid 48V - 270 Nm de cuplu, motor în 4 cilindri asociat cu o cutie de viteze automată EDC. Consumul de combustibil: 5.8 - 5.9 l/100 km
• 1.3 TCE 155 CP turbo (nu este disponibil în toate țările) - cuplu de 270 Nm, motor în 4
cilindri asociat cu o cutie de viteze automată.



GPL:
• 1.0 TCE 100 CP turbo - cuplu de 160 Nm (170 Nm cu GPL), motor pe benzină/GPL în 3 cilindri cu combustibil dublu, asociat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Consumul de combustibil: 6,0 - 6,1 l/100 km pe GPL și 7,7 - 7,9 l/100 km pe GPL.

E-Tech full hybrid:
• 1.6l 145 CP - cuplu de 250 Nm, motor în 4 cilindri combinat cu o cutie de viteze automată inteligentă multi modală, fără ambreiaj. Consumul de combustibil: 4.7 -
4.9l/100 km

Motorizarea E-Tech full hybrid de 145 CP îndeplinește cele mai înalte standarde în ceea ce privește eficiența consumului de combustibil și emisiile de CO2, la doar 105 g/km, fiind la fel de silențios ca o mașină electrică în oraș, dar fără constrângerile de încărcare.

Sistemul dualcombustibil benzină-GPL oferă o autonomie de până la 1.100 km cu două rezervoare.

Tracțiunea poate fi optimizată în toate contextele datorită sistemului Extended Grip (disponibil ca opțional numai cu roțile de 18 inch de pe sistemul de propulsie complet hibrid).

După cum se observă, cel puțin pentru început, din oferta de motorizări a dispărut plug-in hybrid-ul, care, pe vechiul model oferea o autonomie 100% electrică de până la 45 km. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te