VIDEO Frozen Romania II, un branding de țară cum autoritățile în turism nu sunt capabile să facă

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 16.03.2021 - 13:15

Cu sau fără pandemie, după peste 30 de ani de la Revoluție și milioane de euro cheltuite, România nu are o strategie clară de promovare turistică. Noroc cu pasionații de turism, „ambasadorii” de ocazie și privații, care reușesc ce autoritățile în turism nu sunt capabile.

SHARE

Printre cei mai cunoscuți „ambasadori” de ocazie ai României se numără Prințul Charles și Jeremy Clarkson, celebrul prezentator TV care a apreciat Transfăgărășanul drept „Cel mai frumos drum din lume“, după ce a filmat un episod al fostei emisiuni Top Gear în Munții Făgăraș.

Iar în ceea ce privește proiectele private care descoperă România, BMW Group este pe primul loc, alături de echipa „Traveller’s tales”.

Citește dosarul Newsweek „România Destinația: România, despre problemele turismului românesc”. Este din 2018, dar nu s-a schimbat aproape nimic:

O destinație ratată - Eterna și fascinanta... incompetență

Dragoș Anastasiu: „Ce s-a întâmplat în ultimii zece ani cu imaginea României este o rușine“

Nu mai este atât de relevant „unde“ ai fost, cât „ce experiențe ai avut“

Frozen Romania

Pe 16 martie, 2016, cu exact cinci ani în urmă, cuplul creativ "Traveller’s  tales", adică Stanly & Katya, lansa primul lor proiect de călătorii, Frozen Romania. A fost o călătorie cu X6 M50d prin România spulberată de viscol şi acoperită de iarna grea. Rezultatul acestei călătorii a fost un prim scurtmetraj care s-a bucurat de un succes internaţional deosebit.

A urmat o serie de scurtmetraje pentru Concursul de Eleganţă Sinaia 2017, lansarea naţională de presă BMW Seria 2 Gran Coupé şi proiectul #NightDrive sau testul de presă al proiectului Vitesco Technologies MINI Electric Racing.

Frozen Romania II

Acum, la exact cinci ani de la lansarea primului proiect, Traveller’s tales s-a întors în România cu un nou scurtmetraj de călătorie - Frozen Romania II. Pentru această experienţă, echipa a folosit, încă o dată, legendarul motor M50d, acum la retragerea istorică de pe piaţă a acestui propulsor cu adevărat unic.

Citește și:

BMW M440i xDrive - Filosofia coupé-ului

Cu patru turbine, 400 CP şi 760 Nm, M50d va rămâne cel mai puternic diesel de 3.0 litri construit vreodată, stabilind recordul absolut în ceea ce priveşte raportul putere-cilindree şi cuplu-cilindree pentru un motor alimentat cu motorină. De această dată, agregatul a echipat un BMW X5 cu suspensie pneumatică, oferind ingredientele perfecte pentru o înfruntare cu iarna în munţii din România: putere şi tracţiune, dar şi eficienţă şi autonomie excelente, capacităţi de off-road pentru drumuri acoperite de zăpadă, dar şi spaţiu şi confort pentru cele 10 zile de aventură.

Transfăgărășanul și România, văzute prin lentile speciale

Obiectivul principal al călătoriei din acest an a fost cel mai emblematic drum din România - Transfăgăraşan - şi, cu un set de lentile speciale, vânătoarea de stele pe cerul înstelat de noapte. Ca de fiecare dată, natura a oferit multe momente imprevizibile, dar minunate, precum şi multe provocări.

"Când am plecat în călătorie, începând cu Munţii Bucegi, ne aşteptam să avem o experiență oarecum similară cu prima noastră excursie de iarnă de acum cinci ani. Am fost surprinși de cât de diferite erau lucrurile de data aceasta! Unele dintre locații erau greu de recunoscut și, din cauza vremii deosebite, cu vânturi extrem de puternice și schimbări bruşte de temperatură în acest an, au existat multe avalanșe, ceea ce face ca în unele locații să se ajungă destul de greu.

Chiar dacă legendarul Transfăgărășan este închis pentru iarnă (și cea mai mare parte a anului, sincer), l-am vizitat oricum, deoarece arată uimitor şi enigmatic în acest sezon. Puteți ghici liniile asfaltului și vă puteți aminti toate emoțiile drumului într-o lumină nouă. Trecerea pe jos a tunelului închis, la 2 km altitudine, a fost o experiență specială - puteți simți aproape fantomele mașinilor care trec prin întuneric, agitaţia nebună din vară. Dar traficul respectiv este la cel puțin cinci luni distanță. Cu această cantitate de zăpadă, la fel ca multe alte locații înzăpezite pe care le-am întâlnit, acest drum este bun numai dacă schiezi, faci snowboard... sau zbori", povestesc Stanly & Katya.

Tehnica fotografică Bokeh

Ingredientul esenţial în aventura cinematografică a Traveller’s  tales au fost, bineînţeles, lentilele.

"Pentru a captura imaginile călătoriei aveți nevoie de un set de instrumente pe care vă puteţi baza, care conturează şi dau valoare personajelor pe care le urmărim. Mereu în mişcare, aveţi nevoie de un kit de calitate, care este compact şi flexibil în același timp. Fiind o echipă de doi, ne-am bucurat de combinația unică a acelor calități cu un set de lentile Leitz Cine M 0.8, Noctilux-M 50mm f / 0.95 fiind monstrul nostru «bokeh» cu ochi care străpung întunericul", explică cei doi. (Bokeh este o tehnică de fotografie sau filmare, care presupune crearea unui efect de "blur" al unor puncte de lumină care nu sunt în focus. Denumirea provine de la cuvântul japonez boke care se traduce prin "ceaţă")

Alături de Frozen Romania II, Traveller’s  tales a produs în ultima aventură şi un film de prezentare a BMW X5, care va fi prezentat într-o campanie specială pe canalele social media BMW România şi pe ecrane din showroomurile BMW din toată ţara.

"BMW X5 este cel mai important model al mărcii pe piaţa locală. Ne bucurăm să îl putem prezenta clienţilor noştri şi dintr-o perspectivă personală, plină de emoţie, a unor profesionişti de film. Poveste de succes a BMW X5 în România, dar şi colaborarea noastră specială cu Traveller’s  tales poate fi rezumată prin acelaşi slogan puternic – «Never stop». Mergem mai departe împreună, suntem de neoprit", a explicat Andreea Ciglenean, Marketing Manager BMW România

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te