Polițiștii germani, șocați de un TIR românesc: frână față anulată, defecte la suspensii și tahograf

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 14.09.2023 - 10:40
Polițiștii germani, șocați de un TIR românesc: frână față anulată, defecte la suspensii și tahograf - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Polițiștii germani au fost șocați de starea tehnică a unui TIR românesc pentru transport mașini, care circula pe autostrada A60, dinspre Belgia spre Wittlich. La inspecția tehnică s-a descoperit că frâna pe o roată din față fusese anulată și defecte la suspensii și tahograf.

SHARE

Vineri, 8 septembrie, unei patrule a poliției din Trier i s-a părut că un TIR pentru transport mașini oprit în zona de odihnă Fintenkapelle de pe autostrada A60 se află într-o stare precară și a decis să supună vehiculul unui control tehnic. 

Ce au descoperit specialiștii i-a șocat pe polițiștii germani, care au decis pe loc imobilizarea vehiculului și eliberarea acestuia doar după ce se va face dovada reparării ansamblului în Germania.

Citește și: Un TIR-ist român a făcut prăpăd pe o stradă din Italia. 6 mașini care stăteau la semafor, spulberate

Polițiștii germani, șocați de un TIR românesc: frână față anulată, defecte la suspensii și tahograf

Capul tractor al TIR-ului pentru transport mașini cu numere românești verficat de autoritățile germane în zona de odihnă Fintenkapelle de pe autostrada A60 nu avea frână pe roata dreapta față. 

În timpul inspecției tehnice, specialiștii au constatat că la tractor cilindrul de frână al etrierului roții dreapta față era nefuncțional. Racordul flexibil de frână fusese deconectat, capătul deschis fusese îndoit și atașat de puntea față cu sârmă, notează volksfreund.de.

Citește și: VIDEO Parada titanilor șoselelor: „Dracula”, cel mai tare TIR din România, tunat cu 60.000 €

În timpul inspecției tehnice amănunțite au fost găsite, de asemenea, și numeroase alte defecte tehnice, atât la capul tractor, cât și la semiremorcă. În afară de nefuncționarea frânei de serviciu a tractorului, ansamblul prezenta defecte la componentele portante, la suspensii, la sistemul de evacuare și defecțiuni la sistemul de airbag.

Prin urmare, TIR-ul românesc a fost clasificat de către inginerul de testare ca fiind nesigur pentru utilizarea pe șosea.

Poliția germană a retras înmatricularea celor două vehicule, a confiscat plăcuțele de înmatriculare și le-a interzis continuarea călătoriei.

Șoferul a spus că patronul știa starea dezastruoasă a TIR-ului. Poliția germană investighează firma

Șoferul TIR-ului românesc pentru transport mașini verificat pe autostrada A60 de polițiștii germani a declarat că proprietarul firmei de transport era la curent cu starea vehiculului.

Prin urmare, polițiștii germani au inițiat proceduri de contravenție administrativă împotriva transportatorului și a șoferului și au demarat și o anchetă în privința firmei, pentru a vedea dacă și alte camioane ale companiei au probleme.

În astfel de cazuri, de obicei, în Germani, amenzi au patru cifre în euro. De asemenea, ăoferul și transportatorul trebuie să plătească costurile inspecției tehnice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te