IAA 2019 Mercedes EQV, primul van premium 100% electric

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 16.09.2019 - 17:23

Mercedes-Benz Vans a prezentat conceptul EQV, sub forma unui studiu, în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie 2019. Iar acum, la început de septembrie, a debutat versiunea de serie, în cadrul Salonului de la Frankfurt, cu o autonomie 100% electrică de până la 405 km.

SHARE

Mercedes-Benz EQV îmbină mobilitatea cu emisii zero cu abilitățile impresionante de conducere, funcționalitatea ridicată și design-ul estetic, fiind primul monovolum premium complet electric al Mercedes-Benz.  Caracteristicile tehnice includ o autonomie de 405 kilometri și o baterie de înaltă tensiune cu încărcare rapidă, de la 10% la 80% în mai puțin de o oră.

Trenul de rulare (eATS) al Mercedes-Benz EQV este integrat pe puntea față, sub partea frontală dinamică a autovehiculului, cu un port de încărcare în bara de protecție. Motorul electric cu o putere de 150 kW (204 CP) și un cuplu de 362 Nm, transmisia cu un raport fix și sistemul de răcire constituie o unitate compactă, integrată eficient.

Mercedes-Benz EQV este echipat cu un încărcător de bord cu răcire cu apă, cu o capacitate de 11kW, potrivit pentru încărcarea AC atât la o priză, cât și la stațiile publice de încărcare. Bateria dispune de o capacitate de 90kWh și asigură o autonomie de până la 405 de kilometri. Prin integrarea bateriei în spațiul de sub podeaua autovehiculului, întreg spațiul interior este disponibil pasagerilor. Astfel, monovolumul Mercedes-Benz complet electric respectă cele mai înalte standarde de funcționalitate și variabilitate și acoperă o gamă largă de aplicații.

În sfera privată, familiile pot beneficia de o multitudine de configurații ale scaunelor. Cele șase scaune individuale transformă noul Mercedes-Benz EQV într-un shuttle reprezentativ care respectă toate cerințele pentru un transport de persoane superior, oferind o experiență de conducere silențioasă. Numărul de locuri din EQV poate varia între 6 și 8 locuri.

Adaptarea MBUX special pentru EQ reprezintă o caracteristică aparte. Pe display-ul HD de 10 inch, simbolul EQ din meniul principal este punctul central de acces către setările și ecranele specifice, precum nivelul de încărcare, timpul de plecare, fluxul de energie și histograma de consum. Acest display poate fi de asemenea folosit pentru navigare, pentru funcțiile de încărcare Mercedes Me și pentru a selecta modurile de conducere. Unul dintre punctele forte ale MBUX este controlul vocal inteligent, ce poate înțelege limbajul natural, activat cu expresia „Hey Mercedes”. Controlul vocal funcționează pentru o varietate de funcții de infotainment (ex: setarea unei destinații, apeluri vocale, selecția muzicală, redactarea și ascultarea mesajelor, prognoza meteo), precum și pentru funcții de confort, precum climatizarea sau iluminarea. Mai mult, MBUX funcționează perfect și în afara autovehiculului cu ajutorul aplicației Mercedes Me. Conducătorii EQV pot plănui destinațiile în prealabil, de acasă sau de la birou, pot seta ora de plecare și temperatura dorită în interiorul autovehiculului.

Posibilități numeroase de încărcare

EQ oferă un ecosistem cuprinzător de electromobilitate, de care beneficiază și Mercedes-Benz EQV ca cel mai tânăr membru al familiei EQ. Prin intermediul Mercedes me Charge, clientul primește acces la cea mai mare rețea de încărcare din lume, formată din peste 300.000 de puncte de încărcare și diferiți operatori de stații publice de încărcare doar în Europa (municipalități, parcuri auto, autostrăzi, centre comerciale etc.). Clienții beneficiază de o funcție de plată integrată cu facturare simplă. Mercedes me Charge permite, de asemenea, accesul la stațiile de încărcare rapidă ale rețelei pan-europene IONITY. Mai ales pe distanțe lungi, timpii scurți de încărcare fac o călătorie plăcută. Până în 2020, IONITY va construi și va opera aproximativ 400 de stații de încărcare rapidă de-a lungul principalelor artere de trafic din Europa. IONITY a fost fondată în noiembrie 2017 ca o companie de tip joint-venture de către BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și grupul Volkswagen cu Audi și Porsche.

Cu Mercedes-Benz Wallbox Home și o putere de încărcare de 11 kW, EQV poate fi încărcat semnificativ mai rapid decât folosind o priză domestică. În colaborare cu operatorii stațiilor de încărcare din fiecare țară, Mercedes-Benz oferă, de asemenea, o instalare ușoară și rapidă a Mercedes-Benz Wallbox și sfaturi profesionale cu privire la toate aspectele mobilității electrice. Încărcarea la curent continuu folosind CCS-ul de serie (sisteme de încărcare combinate) este chiar mai rapidă. În Europa, EQV poate fi încărcat cu o putere maximă de până la 110 kW la o stație de încărcare corespunzătoare. Durează mai puțin de 45 de minute încărcarea de la 10 la 80% SoC (nivel de încărcare).

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.