Hollywood on the Lake – locul de întâlnire al vehiculelor de legendă

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 14.05.2018 - 22:15

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2018. În perioada 25-27 mai, pe malurile Lacului Como, la Cernobbio, în nordul Italiei, sunt așteptați, în cadrul celui mai exclusivist concurs de frumusețe, toți colecționarii și pasionații de vehicule istorice cu două, trei și patru roți.

SHARE

51 de automobile şi 30 de motociclete şi combinaţii cu ataş din diferite epoci vor concura anul acesta pentru voturile publicului şi ale unui juriu internaţional de specialitate. Punctele culminante ale week-endului clasic, organizat în comun de BMW Group Classic şi Grand Hotel Villa d'Este, includ prezentarea publică a vehiculelor în parc  Villa Erba, Street Run cu participanţii în categoria moto, expoziţii speciale şi premiul "Best of Show".

De asemenea, BMW Group Classic prezintă expoziţia specială intitulată "Movie Cars and Bikes" (Automobile şi motociclete din filme) în Padiglione Centrale din Villa Erba. Această expoziţie prezintă vehicule care au jucat un rol principal în succesele celebre ale marelui ecran, printre care şi clasicul Mini condus de "Mister Bean" şi automobilele originale din filmele "James Bond" şi seria "Mission Impossible".

O scenă spectaculoasă

Concorso d'Eleganza Villa d'Este are o tradiţie îndelungată, prima expoziţie de vehicule, intitulată "Coppa d'Oro Villa d'Este", având loc, pe malul Lacului Como, în 1929. 

În conformitate cu motto-ul evenimentului din acest an, automobilele prezentate vor include maşini care au lăsat o impresie de durată pe şosele şi, de asemenea, şi-au făcut simţită prezenţa în filme de lungmetraj. O altă clasă va prezenta o competiţie între "bolizi" istorici de Formula 1.

”Concorso di Motociclette”, însă, se desfăşoară pentru a opta oară în acest an, iar proprietarii de vehicule din şase ţări au fost inspiraţi să participe. Motocicletele şi combinaţiile cu ataş au fost produse de 25 de producători diferiţi, între 1907 şi 1969.

Competiţia automobilelor clasice este împărţită în opt clase de premii. 

Concursul motocicletelor şi al combinaţiilor cu ataş istorice este împărţit în cinci categorii. Spectrul vehiculelor expuse variază de la motociclete touring de capacitate mare, din primii ani ai producţiei de motociclete în SUA, până la modele de curse italiene, alimentate cu motoare cu un singur cilindru.


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -