Germanii care pleacă în vacanță cu mașina, avertizați: România, cel mai periculos loc pentru șoferi!

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.06.2023 - 18:28
România, cea mai periculoasă țară din Europa pentru șoferi FOTO: INQUAM PHOTOS/ Cornel Putan
România, cea mai periculoasă țară din Europa pentru șoferi FOTO: INQUAM PHOTOS/ Cornel Putan

Presa din Germania îi avertizează pe șoferii germani care pleacă în vacanță cu mașina spre estul Europei. Faptul că noi avem cele mai grave accidente rutiere, face din țara noastră o destinație periculoasă pentru turiști.

SHARE

Germanii care pleacă în vacanță cu mașina, în estul Europei, sunt avertizați de presă cu privire la numărul mare de accidente din România. 

Jurnaliștii germani atrag atenția că în Europa de Est un număr deosebit de mare de oameni și-au pierdut viața, în 2022, în accidente rutiere. 

Germanii care pleacă în vacanță cu mașina, avertizați: ”România, cel mai periculos loc pentru șoferi”

”În sfârșit vacanță” Pentru mulți germani, asta înseamnă plecare la aeroport și plecare la soare. Dar sunt și unii care pornesc cu propria mașină.

În funcție de destinație, ar trebui să aflați dacă există taxă . De asemenea, ar trebui să vă familiarizați în prealabil cu reglementările locale de circulație. Pentru că conducerea nu este la fel de sigur peste tot ca în Germania. În Europa de Est, în special, este necesară prudență la drum.

Citește și: România, pe locul 1 în Europa la accidente rutiere: Număr record de victime în 2022

Cel mai periculos loc pentru șoferi este România. Țara a înregistrat 86 de decese în trafic la un milion de locuitori. Mai mult decât orice altă țară din Europa. Urmează Bulgaria (78) și populara destinație de vacanță Croația (71), unde va fi introdusă o vignetă electronică la sfârșitul anului 2024”, scrie publicația 24auto.de.

Cu 34 de decese în trafic la un milion de locuitori, Germania ocupă locul patru după Finlanda. Între timp, este cel mai sigur pentru șoferii din Suedia. Cu 21 de morți, regatul scandinav aterizează înaintea Danemarcei (26) și a Irlandei (31).

„În total, aproximativ 20.600 de persoane au murit în traficul rutier în întreaga UE (precum și Norvegia, Elveția, Liechtenstein și Islanda) în 2022, adică cu trei procente mai mult decât în ​​2021”, scrie ADAC pe site-ul său. UE a justificat acest lucru cu volumul de trafic mai mare după faza de vârf a pandemiei coronavirus.

Citește și: Cum scăpăm de drumurile morții. România, țara din Europa cu cele mai multe decese în accidente auto

Cu toate acestea, unul din Bruxelles ar trebui să fie orice decât mulțumit de dezvoltare. În 2018, obiectivul a fost stabilit de a reduce numărul deceselor rutiere până în 2030. Ar trebui să ajute, de asemenea, numeroase sisteme de asistență pentru șofer, multe dintre acestea fiind chiar obligatorii în UE din iulie 2022, mai precizează sursa citată.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te