Ford electrifică modelele Fiesta și Focus

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 26.03.2019 - 17:34

Ford a anunțat că anul viitor vor fi introduse în gamă noile Fiesta EcoBoost Hybrid și Focus EcoBoost Hybrid, modele mild-hybrid de 48V care vor ajuta Ford să ofere una dintre cele mai cuprinzătoare și game de vehicule.

SHARE

Fiesta EcoBoost Hybrid și Focus EcoBoost Hybrid vor beneficia de o arhitectură mild-hybrid sofisticată, construită special pentru a îmbunătăți consumul, fără a afecta performanțele și experiența plăcerii de a conduce. Astfel, un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) va înlocui clasicul alternator, permițând recuperarea și stocarea energiei care de obicei se pierde în timpul frânării și rulării libere (coasting). Sistemul încarcă un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volți răcit cu aer.

BISG se comportă și ca un motor, completându-se impecabil cu motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri. În momentul rulării normale și al accelerării, BISG utilizează energia stocată pentru a oferi un plus de cuplu, alimentând totodată și sistemele electrice auxiliare ale mașinii.

Suplimentul de cuplu permite dezvoltarea unui răspuns mai energic și a unui nivel de performanță mai ridicat, rezultatul fiind o experiență de șofat mai flexibilă și mai conectată. BISG le-a oferit în același timp inginerilor Ford posibilitatea de a îmbunătăți puterea dezvoltată de motorul 1.0 EcoBoost printr-un turbocompresor mai mare, diminuând fenomenul turbo-lag. Ford anticipează că Fiesta EcoBoost Hybrid va avea emisii de CO2 de 112 g/km și un consum mediu de 4,9 litri/100 km, iar Focus EcoBoost Hybrid, emisii de CO2 de 106 g/km și un consum mediu de 4,7 litri/100 km.

Pe lângă Fiesta și Focus EcoBoost Hybrid, Ford a dezvăluit la începutul acestui an și noul Mondeo Hybrid Wagon. Acesta beneficiază de o arhitectură full-hybrid care permite o experiență rafinată a sistemului de propulsie benzină-electric și dezvăluie o alternativă convingătoare la motorizările diesel. Mondeo Hybrid Wagon este singurul model full-hibrid disponibil în caroserie wagon în segmentul D.

De asemenea, în cursul acestui an, Ford va introduce soluții de propulsie mild-hybrid pentru a îmbunătăți eficiența la consum a utilitarelor Transit de două tone și Transit Custom, dar și a lui Tourneo Custom, model care permite transportul a opt sau nouă pasageri.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.