Fiesta Active - Ford urmează trendul pieței și transformă citadina în crossover

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 10.05.2018 - 21:26

Cum orice constructor care se respectă are cel puțin o propunere de SUV/crossover în fiecare segment, Ford s-a repliat și oferă, pe lângă Kuga și Edge, Fiesta Active. Urmează Ka+ Active și Focus Active.

SHARE

Începând din 2002 și până în 2012, Ford a testat piața europeană a crossover-elor urbane cu Fusion, o versiune ”cocoțată” a celei de a cincea generații Fiesta, cu o caroserie de tip mini-MPV (Multi Porpouse Vehicle). 

Succesul nu a fost resunător, în acea perioadă nefiind încă în mare vogă SUV-urile și SUV-ulețele. Acum însă, cum orice constructor care se respectă are cel puțin o propunere de SUV/crossover în fiecare segment, Ford s-a repliat și oferă, pe lângă Kuga și Edge, Fiesta Active.Spoilerul posterior dezvoltat special pentru varianta Active dă ”greutate” mașinii alături de stopurile LED  

Design exterior mai robust, cu protecții la nivelul pasajelor roților, al pragurilor și al parașocurilor, gardă la sol mai generoasă cu 18 milimetri și un ecartament mai mare cu 10 milimetri, suspensie optimizată pentru drumuri proaste, cu amortizoare cu limitator hidraulic de recul, jante de 17 inch cu design special, bare longitudinale pe plafon, pentru transportul mai facil al echipamentelor sportive, de exemplu, și o poziție mai înaltă la volan. 

Ford Fiesta Active este primul membru disponibil al familiei Active. În scurt timp, vor urma astfel de declinări și pentru Ka (Ka+ Active) și Focus. 

Experiența la volanul lui Fiesta Active este îmbunătățită de sistemul Drive Modes, care permite alegerea, printr-o simplă apăsare de buton, între modurile Normal, Eco și Slippery (drum alunecos). În ceea ce privește paleta de motorizări,  aceasta include multipremiatul 1.0 EcoBoost în versiuni de până la 140 CP și diesel-ul de 1.5 litri și 120 CP.

Tehnologie și siguranță

Fiesta Active oferă în total 15 tehnologii de asistență a șoferului, implicit tempomatul adaptiv (Adaptive Cruise Control), limitatorul inteligent de viteză (Adjustable Speed Limiter), sistemul de monitorizare și avertizare pentru unghiul mort (Blind Spot Information System), sistemul de alertă la intersecția cu traficul perpendicular (Cross Traffic Alert), sistemul de indicare a distanței (Distance Indication), sistemul de avertizare a șoferului (Driver Alert), sistemul de menținere a benzii de rulare (Lane Keeping Aid), sistemul de avertizare la părăsirea benzii (Lane Keeping Alert) și sistemul de avertizare cu privire la coliziunile frontale (Forward Collision Warning).Interiorul lui Fiesta Active este pregătit pentru provocări precum cizmele pline cu noroi, prosoapele pline de nisip aduse de pe plajă sau hainele ude ale pasagerilor.  

A șaptea generație Fiesta a obținut 5 stele Euro NCAP și oferă elemente de siguranță precum airbag-urile laterale concepute pentru a ridica brațul pasagerului și de a-l îndepărta astfel de zona unui impact, pretensionare pentru locurile laterale spate și airbag-uri frontale pentru pasager care pot fi dezactivate pentru a permite montarea scaunelor speciale pentru copii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te