Crossoverul de lifestyle Ford Puma, poziționat între EcoSport și Focus Active

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 12.11.2019 - 14:36

Ford a dat startul precomenzilor pentru Ford Puma, cea mai eco și tehnologizată mașină produsă exclusiv în România, și a anunțat lista oficială de prețuri. Cel mai ieftin model, Titanium, are un preț de listă de 20.250 euro și un preț de lansare de 16.500 euro, TVA inclusă.

SHARE

Ford Puma este disponibil în acest moment în trei variante de echipare, Titanium, Titanium X și ST-Line X, iar începând cu februarie 2020 va fi disponibil și varianta de echipare ST-Line.

În ceea ce privește motorizarea, pentru variantele de echipare mai sus menționate, Ford Puma poate fi echipat cu trei versiuni ale mult-premiatului motor pe benzină 1.0 EcoBoost, una clasică, de 125 de cai putere, și două electrificate, cu sistem mild-hybrid de 48V, de 125 de cai și 155 de cai. Versiunea diesel, 1.5 EcoBlue, va fi disponibilă din luna mai 2020. Tot din mai 2020, Puma 1.0 EcoBoost 125 va putea fi comandat și cu o cutie de viteze automată, cu dublu ambreiaj, realizată de specialiștii Magna-Getrag.

Dacă luăm în calcul versiunea de echipare Titanium și prețul de listă, Ford Puma este mai scump cu circa 2.000 de euro față de SUV-ulețul mai dur EcoSport și mai ieftin cu circa 1.500 de euro față de versiunea ”cocoțată” a Focus-ului, Focus Active.

Apoi, este interesantă arhitectura politicii de prețuri pentru Puma. Concret, prețul de bază este pentru Puma 1.0 EcoBoost Titanium. Cel mai accesibil hybrid costă cu 500 de euro mai mult, adică 17.000 de euro, iar pentru cea mai puternică motorizare, 1.0 EcoBoost 155, se adaugă 1.500 de euro.

În ceea ce privește nivelurile de echipare, upgrade-urile de la Titanium la Titanium X și de la ST Line la ST Line X costă 2.000 de euro, ceea ce face ca cel mai scump model, Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 155 ST Line X să ajungă la un preț de listă de 25.000 de euro (20.500 euro preț de lansare).

Noul Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le va lansa în Europa până în 2024, din care 8 vor fi lansate în anul 2019. La începutul acestui an, Ford a anunțat că fiecare nou autoturism pe care îl va lansa va include o opțiune electrificată - mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric - oferind una dintre cele mai cuprinzătoare game de opțiuni electrificate pentru clienții europeni. Ford se așteaptă ca motoarele electrice să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările de autoturisme ale companiei până la sfârșitul anului 2022.

În prezent, mai mult de unul din cinci vehicule Ford vândute în Europa este SUV, iar vânzările au crescut cu peste 19% în 2018.

Crossover-ul Ford Puma va ajunge fizic în showroom-uri în ianuarie 2020, moment ce corespunde și cu startul livrărilor către clienți.

Citește și...

VIDEO Am văzut și pipăit Ford Puma, cea mai avansată și verde mașină făcută în România

Zi istorică, la Ford Craiova! A început producția Puma, prima mașină hibridă făcută în România

FOTO-spion: Ford Puma ST, primul model de performanță fabricat în România

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te