Yvette Mimieux, celebra actriță din „Mașina timpului”,, a murit în somn

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.01.2022 - 11:44
Yvette Mimieux, celebra actriță din „Mașina timpului” a murit în somn/FOTO: chicago.suntimes.com

Yvette Mimieux, vedeta de film din anii '60, blondă și cu ochi albaștri din „Where the Boys Are", „The Time Machine" și „Light in the Piazza", a murit în somn. Actrița avea 80 de ani.

SHARE

Michelle Bega, o purtătoare de cuvânt a familiei, a declarat că Mimieux a murit în somn din cauze naturale în noaptea de luni spre marți spre miercuri, în locuința sa din Los Angeles.

În filmul "Mașina timpului" din 1960, bazat pe romanul din 1895 al lui H.G. Wells, Mimieux a jucat alături de Rod Taylor în rolul Weena, membră a pașnicului popor Eloi, cu părul blond, din anul 800.000, care nu își dă seama că sunt crescuți ca hrană de către Morlocks, un grup subteran.

Acest rol și altele care au urmat curând au făcut din Mimieux una dintre cele mai strălucitoare starlete din anii '60. În același an, a jucat și în filmul pentru adolescenți MGM „Where the Boys Are", în rolul uneia dintre cele patru studente de colegiu aflate în vacanța de primăvară în Florida. Personajul ei, tulburat după ce a fost agresat sexual într-un motel, merge deznădăjduit în trafic.

Citește și: Pandemia copiilor: De două ori mai mulți copii infectați cu COVID în două zile. 10% sunt în spitale

„Presupun că am avut o calitate sufletească", a declarat ea pentru Washington Post în 1979. "Eram adesea distribuită în rolul unei persoane rănite, rolul „sensibilului”.

Yvette Carmen Mimieux s-a născut pe 8 ianuarie 1942, la Los Angeles, dintr-un tată francez și o mamă mexicană. A fost „descoperită" la vârsta de 15 ani, când publicistul Jim Byron, după cum a povestit, a zărit-o pe calea ferată dintr-un elicopter în timp ce survola Hollywood Hills. Ea și o prietenă călăreau pe cal; Byron a aterizat în fața lor și i-a dat cartea sa de vizită. Mimieux a început ca model înainte ca MGM să o semneze în 1959.

„Abordarea subtilă este ceea ce contează", a declarat Byron pentru The AP în 1961. "Cred că avem o altă Garbo în mâinile noastre".

Citește și: OLAF: Grup infracțional în România care a deturnat sute de mii de euro din fonduri UE

Și timp de câțiva ani, Mimieux a fost omniprezentă. Revista Life a pus-o pe copertă cu un titlu: „A fost o femeie de succes: "O starletă plină de dorință". A făcut opt filme înainte de a împlini 21 de ani.

În 1962, Mimieux a jucat în patru filme, printre care „Cei patru călăreți ai Apocalipsei", de Vincent Minnelli, și "Lumina din piață", de Guy Green. În acesta din urmă, ea a jucat rolul frumoasei fiice cu handicap mintal a Oliviei de Havilland. Într-o călătorie în Italia, personajul lui Mimieux, Clara, este urmărit de un tânăr italian din Florența, interpretat de George Hamilton.

Mimieux a jucat rolul unei mirese în „Toys in the Attic" (1963), al unui surfer epileptic în "Dr. Kildare" (1964) și al unei mirese în „Joy in the Morning" (1965). A fost nominalizată de trei ori la Globul de Aur, inclusiv pentru rolul ei din serialul ABC de scurtă durată „The Most Deadly Game", de Aaron Spelling. În anii `70 și `80, a apărut din ce în ce mai des în filme de televiziune, unele dintre acestea fiind scrise cu ajutorul ei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te