VREMEA după ce s-au oprit ninsorile. Gerul va lovi trei zile consecutive cu temperaturi extreme

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.01.2024 - 17:17
VREMEA după ce s-au oprit ninsorile. Gerul va lovi trei zile consecutive cu temperaturi extreme - Foto: Observator / imagine cu caracter ilustrativ
Hartă avertizări meteo ger și vânt puternic
Zăpadă de un metru pe străzi

VREMEA după ce s-au oprit ninsorile. Gerul va lovi trei zile consecutive cu temperaturi extreme. Ce avertizări transmit meteorologii și cum este situația în marele orașe unde a bătut puternic ninsoarea.

SHARE

VREMEA după ce s-au oprit ninsorile. Gerul va lovi trei zile consecutive cu temperaturi extreme. Ce avertizări transmit meteorologii și cum este situația în marele orașe unde a bătut puternic ninsoarea.

Iașul, acoperit complet de zăpadă

BA fost cea mai friguroasa dimineaţă de la începutul iernii în mare parte din ţară. Zeci de oameni au făcut noapte albă blocaţi în maşini. Autocare şi microbuze s-au răsturnat pe marginea drumului. Acolo unde utilajele de deszăpezire n-au mai făcut faţă, au intervenit şenilatele.

Pentru că ambulanţa a rămas în troiene, o femeie a născut acasă. Vremea rea se intensifică. La noapte, temperaturile vor scădea şi mai mult şi vor tinde spre -20 de grade Celsius în Transilvania şi în nordul Moldovei.

În Iaşi, termometrele au indicat în această dimineaţă -13 grade Celsius, cea mai mică temperatură de la inceputul iernii. Ciclonul polar a închis 33 de tronsoane de drumuri judeţene. Din cauza viscolului, pe unele porţiuni stratul de zăpadă de pe şosea a atins chiar un metru şi jumătate înălţime.

În zona localității Voineşti, 30 de oameni au rămas blocaţi peste noapte în 15 maşini. Iar între Popești și Podu Iloaiei, alte şapte persoane, din 5 maşini blocate în troiene, au avut nevoie de pompieri ca să poată scăpa.

Viscolul a dat peste cap şi traficul aerian. Două avioane cu aproape 400 de oameni la bord au fost redirecţionate de la Iaşi la Suceava. Nouă zboruri au fost anulate la Iaşi şi Bucureşti. 

O gravidă din Măscurei, județul Vaslui a născut la domiciliu după ce ambulanţa pe care o aştepta a rămas împotmolită pe drum. Din fericire, a fost trimisă o şenilată, iar femeia a dat viaţă unui băieţel supravegheată de cadrele medicale. 

Avertizări de ger extrem de la meteorologi

Astăzi frigul se intensifică, iar temperaturile vor fi sub pragul îngheţului inclusiv pe timpul zilei, în aproape toată ţara. În timp ce, noaptea, gerul puternic va cuprinde aproape toate regiunile.

În Transilvania şi Moldova se vor înregistra chiar minus 20 de grade Celsius. Comandamentul energetic de iarnă a fost convocat şi va lua măsuri ca să nu apară crize în alimentarea cu energie.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o avertizare de ger pentru toată țara, dar și un cod galben de vânt pentru mai multe zone.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te