Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare pentru intervalul miercuri, ora 14.00 - sâmbătă, ora 10.00, când vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.

Acestea vor fi mai însemnate cantitativ, în special în sud-vest, precum şi în zonele montane şi submontane, unde se vor acumula peste 25-35 l/mp.

Vântul va avea intensificări, mai ales în zonele montane, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40-60 km/h.

Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitaţii, mai ales în jumătatea de sud a ţării şi la munte.

Totodată, meteorologii au emis o atenţionare Cod galben, valabilă de miercuri, de la ora 18.00, până joi, la ora 10.00, în judeţele Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

În Bucureşti, de miercuri de la ora 14.00, până joi, la ora 8.00, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar minima de joi dimineaţă va fi de 3-5 grade. Cerul se va înnora treptat, iar spre sfârşitul intervalului, probabilitatea pentru ploi slabe va fi în creştere. Vântul va sufla în general slab, potrivit news.ro.