VIDEO Trei elevi, în stare de ebrietate la școală. Unul dintre ei, pus jos. Acuzații de abuz

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 29.09.2022 - 13:00
Polițiștii sunt acuzați că au reacționat prea violent Foto: captură Facebook

Potrivit profesorilor, cei trei elevi aveau un comportament agresiv și adresau injurii elevilor și personalului didactic. Cadrele didactice au solicitat intervenția polițistului din cadrul Postului de Poliție local, care se afla în fața școlii pentru dirijarea traficului.

SHARE

Trei elevi ai școlii din Hidișelu de Sus, jud. Bihor, toți de 14 ani, ar fi venit în stare de ebrietate la școală. Potrivit profesorilor, aceștia aveau un comportament agresiv și adresau injurii elevilor și personalului didactic. Cadrele didactice au solicitat intervenția polițistului din cadrul Postului de Poliție Hidișelu de Sus, care se afla în fața școlii pentru dirijarea traficului și asigurarea fluenței intrării copiilor la școală.

Doi dintre elevi au ascultat de indicațiile polițistului sosit în școală, în timp ce al treilea a continuat să facă scandal. La fața locului a fost solictat în sprijin încă un polițist, tot de la același post din Hidișelu de Sus. Deoarece comportamentul tânărului continua să fie unul neadecvat, polițiștii l-au încătușat.

Citește și: VIDEO Interlopul Sandu Hingheru, care l-a răpit pe Salam ca să-i cânte, a fugit în Mexic ca să scape

„Polițistul a intervenit în sala de clasă în care se aflau cei trei elevi, doi dintre ei s-au supus recomandărilor polițistului de a aștepta în curtea școlii pentru a fi conduși acasă, însă cel de-al treilea a continuat comportamentul turbulent, proferând injurii, alergând între sălile de clasă și provocând în rândul elevilor indignare și un sentiment de insecuritate.

Polițistul a solicitat în sprijin un coleg de la același post de poliție, însă, pentru că elevul nu se supunea indicațiilor polițiștilor, în momentul în care a manifestat agresivitate față de un alt elev, pe care l-a îmbrâncit, aruncându-i pe jos ghiozdanul și alte obiecte personale, polițiștii l-au încătușat și l-au condus la postul de poliție din Hidișelu de Sus, unde a continuat tulburarea ordinii și liniștii publice și proferarea de înjurii”, transmite comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Polițiștii, acuzați de abuz

La întreaga scenă au participat mai mulți elevi, unii dintre ei chiar filmând incidentul. Mama băiatului a postat un videoclip în mediul online în care se poate observa cum doi polițiști îl pun la pământ și îl imobilizează pe minor. „Vă rog sa priviți cum sunt tratați copiii minori romi la școală de către scoală și șeful de post Mihai Lucaciu! Dacă în prezența copiilor s-a comportat așa, gândiți-vă după ce a ajuns în secâia de poliție, ce s-a intimplat?? Sunt unii dintre profesori care cred că așa trebuie să se comporte cu romii!! Unde-i protecția copilului?” , este mesajul postat de mama minorului implicat în agresiune, conform Bihon.

Intervenția agrsivă, condamnată

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară, care au condamnat ferm intervenția agresivă a polițiștilor.

„Așa ceva nu se face, mai ales față de restul copiilor. Oare doamna de serviciu și restul care au asistat nu au copii, au putut privi cu ușurință așa ceva? Să le fie rușine, nu așa se procedează, mai ales într-o școală și cu un minor”.

„Rusine să vă fie. Indiferent de ce ar face un copil minor trebuia fain să-i sunați pe părinți, nu să sunați la poliție să rupă coastele într-un copil”.

„Ferească Dumnezeu, îi inuman așa ceva! Îi un copil! Sper că e bine”.

1000 de lei amendă pentru minor

Ajunși la secția de poliție, minorului i-au fost date jos cătușele, însă comportamentul acestuia i-a făcut pe polițiști să-l încătușeze din nou.

Pentru faptele sale acesta a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor Legii nr.61/1991, cu amenzi în valoare totală de 1.000 de lei, pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice și pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora.
Minorul a fost predat apoi familiei.

Control la Poliție

În urma imaginilor apărute în spațiul public, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a dispus efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern.

„Referitor la o eventuală agresiune comisă de polițiști asupra minorului, polițiștii Biroului Control Intern s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, urmând a fi trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, spre competentă soluționare”, mai precizează comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te