VIDEO Imagini virale: Cum a ajuns o cămilă să mănânce tufișuri pe străzile din Cluj

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.01.2023 - 21:59
Cămilă în Cluj - Foto: Captură video

Un videoclip cu o cămilă care mânca un tufiș în Cluj a devenit viral pe Tik Tok, fiind vizionaț de peste 250.000 de oameni.

SHARE

Imagini cu o cămilă în curtea unui cunoscut complex turistic din Cluj-Napoca au devenit virale pe TikTok. Reprezentanții Wonderland Resort susțin că au adus-o din Austria și vor să înființeze aici un parc zoo pe circa 20 de hectare.

Aproape 250.000 de vizualizări are pe TikTok are clipul în care se vede o cămilă care mânâncă un pom ornamental în curtea Wonderland Resort, aflat la granița dintre Cluj-Napoca și comuna Feleacu.

Citește și: Și-a înscenat moartea pentru a vedea cine îl plânge: Planul prin care și-a testat apropiații

Peste 200 de internauți au comentat clipul: de la glume despre Cluj, care ar fi „noul Ohaio” sau despre cămilă („cal cu soft arăbesc“), până la îngrijorare cu privre la faptul că animalului din țările calde i-ar fi frig.

Reprezentanții Wonderland au precizat pentru că animalul le aparține. „Este de la noi din curte. Am adus-o, acum doi ani, din Austria, de la un circ unde fusese abandonată. Are grajdul ei, împreună cu caii, dar o mai lăsăm liberă prin curte”, spun aceștia.

Complexul turistic are un centru de echitație cu ponei și cai. Cămila este lăsată pe afară și se întoarce la grajd când dorește. „O lăsăm prin livadă, dar acuma cum nu mai are ce mânca acolo și vine să mânce frunzele de la pomii ornamentali. O lăsăm afară cât vrea. Dacă îi este frig, merge în grajd. Ne mai sună vecinii, la unul i-a stricat o poartă. Câteodată ajunge până în Calea Turzii”, arată cei de la Wonderland.

Citește și: Studiu: O simplă gripă poate cauza, în timp, Parkinson sau Alzheimer. Ce infecții pot ataca creierul

Reprezentantul resortului susține că intenționează să realizeze pe circa 15-20 de hectare un parc zoo împrejmuit, unde animalele să fie lăsate în libertate. „Mai avem 10-15 căprioare, deocamdată”, precizează acesta. Wonderland are planuri mari cu privire la dezvoltarea zonei, unde vor să realizeze, pe lângă parcul zoo amintit, și un aqualand.

Moara de vânt, cel mai cunoscut parc zoo din Cluj

În Cluj mai există un parc zoo, în comuna Ciurila - Moara de vânt. Un sas întors acasă s-a stabilit la Cluj şi a creat o mică grădină de sălbăticiuni pe câteva hectare bune.

Wilhelm Dietrich vroia iniţial să ridice o pensiune şi apoi să amenajeze un mic parc alături de o moară de vânt – după care şi-a denumit locul - cum existau odinioară.

Citește și: Dragomir îl dă de gol pe Pițurcă în dosarul de mită: „A pus bani la unu care a cumpărat măști”

Însă cele vreo 250 de animale din parc, din vreo 40 de specii, sunt principala atracţie. Ursuleţi năsoşi, cerbi carpatini şi lopătari, maimuţe, felurite păsări, vaci indiene Zebu - considerate animale sacre în Orient -, mufloni, oi de Camerun, potârnichi de California sunt animalele aflate în parcul de agrement „Moara de vânt”.

Parcul se află într-o zonă deluroasă, cu copaci, iar când e ceaţă se creează impresia că te afli undeva într-o zonă muntoasă. Fiecare animal are un perimetru îngrădit cu garduri de lemn care permite să hrăneşti micile creaturi, iar spaţiile pentru acestea sunt legate între ele prin alei.

Sălbăticiunile de la Moara de vânt

„Moara de vânt” e casă pentru o mini-arcă a lui Noe: cerbi carpatini şi cerbi lopătari, ciute şi iepuraşi prietenoşi pentru care e suficient să vadă oameni lângă gard ca să vină sperând că vor primi hrană, mufloni, capre, ponei, măgari, ratoni, oi de Camerun, porci mistreţi (unul a fost botezat Berlusconi, după numele fostului premier italian), o maimuţă cazată cu o mare de păsări de felurite culori şi mărimi (păuni, fazani, şoimi, bufniţe, papagali mici şi mari, potârnichi de California etc), vaci roşiatice cu cocoaşă numite vaci Zebu – acele vaci considerate sacre în India, lame, urşi năsoşi.

Citește și: Actorul american John Malkovich vine la Timișoara, Capitala Culturii: Va juca într-o piesă de teatru

„Animalele le-am cumpărat din Austria, Ungaria, Germania sau le-am primit ca donaţii”, spune proprietarul parcului, Wilhelm Dietrich, potrivit adevărul.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te