Actorul american John Malkovich vine la Timișoara, Capitala Culturii: Va juca într-o piesă de teatru

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.01.2023 - 19:31
John Malkovich - Foto: Profimedia

Marele actor american John Malkovich va juca într-o piesă de teatru la Timișoara, a declarat Dominic Fritz. Momentul face parte din multitudinea de evenimente anunțate la Timișoara cu ocazia Capitalei Europene a Culturii, titlu de care orașul se bucură în 2023.

SHARE

Actorul american John Malkovich va juca anul acesta la Timișoara într-o piesă de teatru, a anunțat primarul Dominic Fritz, într-o emisiune la TV. 

Prezența lui Malkovich este „un highlight” al evenimentelor Timișoara - Capitală Culturală Europeană. Nu mai puțin de 1000 de spectacole vor avea loc de-a lungul întregului an, a precizat Dominic Fritz. 

Citește și: INTERVIU Povestea românului care la 16 ani a devenit Maestru Internațional la Șah: „Am muncit mult”

„O să fie cred că peste 1000 de evenimente în total, de la dans contemporan, la expoziţii, la teatru, la concerte. O să fie câteva highlight-uri, adică câteva vârfuri care o să atragă mulţi oameni. Şi speranţa noastră este că o dată atraşi de un vârf, se uită şi la anumite proiecte şi evenimente mai mici. Acum începem cu nişte expoziţii mari, Adina Pintilie, care a câştigat Ursul de Aur la Berlin, care a avut pavilionul României la Bienala din Veneţia, care aduce expoziţia ei în Timişoara şi asta pentru câteva luni, sigur va atrage multă lume. În septembrie o să lansăm cea mai mare expoziţie Brâncuşi din ultimii 50 de ani, în România. Şi cred că singura mare expoziţie Brâncuşi dincolo de... nu ştiu, Paris şi Bruxeles şi Londra. Sunt lucrări de la Pompidou (Paris), de la Londra, din România, acuma nu ştiu exact dacă şi din New York, dar este o expoziţie serioasă cu lucrări serioase, care cu siguranţă va atrage oameni specific pentru asta. Asta avem pe partea de expoziţii. Nu putem să expunem doar arta şi cultura României, ci de aceea conceptul este să cuplăm de foarte multe ori un artist, un muzician, un actor, un regizor local sau din România cu un partener din Europa. Deci avem trupe de teatru din Europa care vin şi pun pe scenă o piesă cu o trupă locală, la fel cu orchestre. Avem un eveniment mare tot în septembrie în care o să fie peste 400 de de muzicieni pe scenă într-una dintre cele mai mari opere de muzică, în care o să vină o orchestră din din Germania. O să vină Orchestre Naţional de France, unde e Cristi Măcelaru timişorean este dirijorul. Va veni John Malkovich să joace o piesă de teatru”, a dezvăluit primarul Timişoarei.

Citește și: Scandal între Ungaria și Ucraina, după ce Orban a comparat țara cu Afghanistanul: „O să luăm măsuri”

Dominic Fritz spune că îşi doreşte ca şi românii să viziteze Timişoara în acest an, nu doar străinii.

”Avem şi nume mari, dar pentru mine miza nu este neapărat să facem acum chestii pe care le poţi face o dată. Atragi nume mari şi asta este. Miza este să folosim aceste vârfuri pentru a atrage lumea în Timişoara, apropo, nu doar din străinătate, ci şi din România”, a subliniat Fritz.

Acesta a mai afirmat că se aşteaptă ca anul acesta să sosească la Timişoara un milion de turişti.

Citește și: VIDEO Cum a trișat Victor Pițurcă la cazino și a câștigat 170.000 de euro

”E greu de cuantificat, că unii, nu toţi (turiştii), o să o să rămână peste noapte. Eu zic între jumătate de milion şi un milion de turişti, e o cifră realistă. Cea mai importantă cifră însă pentru mine este câţi turişti vor fi în 2024 şi în 2025 cât se vor întoarce. Adică cât reuşim să folosim acest titlu pentru o dinamică pozitivă pe termen lung, nu doar pentru Timişoara, ci şi pentru România”, a precizat edilul.

Primarul Timişoarei spune că Primăria Timişoara s-a angajat să aloce pentru partea de program cultural 20 milioane de euro, din care 5 milioane au fost cheltuiţi în ultimii doi ani, potrivit republica.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te