Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 21,97 %
Marcel Ciolacu 21,65 %
86,85 %
Elena Lasconi 15,88 %
George Simion 14,68 %
Click aici pentru rezultate complete

VIDEO Interlopii din clanul Cocolea spălau la un supermarket banii făcuți din traficul de droguri

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.04.2023 - 18:20

O grupare de interlopi a fost spartă de Poliție și DIICOT. Clanul Cocolea a făcut mulți bani din traficul de persoane și de droguri.

SHARE

Clanul Cocolea a fost spart de Poliție și DIICOT. Membrii acestei grupări sunt suspectați de mai multe infracțiuni de crimă organizată. 

Banii proveniți din faptele comise erau spălați prin intermediul unui supermarket.

Cum a fost spart clanul Cocolea din Gorj. Unul dintre lideri, arestat pentru infracțiuni rutiere

”La data de 25.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea a 6 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de mare risc și spălarea banilor.

În cauză s-a reținut că, în anul 2019, s-a constituit, pe baza relațiilor de familie, un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, grup care a acționat pe teritoriul Irlandei în scopul exploatării sexuale a numeroase persoane, obținând în această modalitate importante sume de bani.

 Liderii grupului infracțional au organizat și dezvoltat o rețea de prostituție, determinând și înlesnind practicarea prostituției unui număr de aproximativ 30 de persoane, de la care au perceput importante sume de bani, sub forma unor procente din câștigurile realizate (între 40%-70%).

Citește și: Mircea Nebunu, urmărit, a pus imagini cu ziua finului interlop Romi Neguș. Acum doi ani se fugăreau

Activitatea membrilor grupului a constat în asigurarea cazării în imobilele închiriate și perceperea unor sume de bani cu titlul fictiv de chirie, achiziționarea biletelor de avion pentru deplasările pe ruta România-Irlanda, crearea, administrarea anunțurilor online și intermedierea legăturilor, transportul și

 protecția la locațiile clienților, dar și vânzarea, prin intermediul persoanelor vătămate, a drogurilor de mare risc către clienți, în scopul obținerii unor câștiguri mai mari”, au transmis DIICOT și Poliția într-un comunicat comun.

Cum spălau banii

Investigatorii spun că membrii grupului infracțional organizat au utilizat un circuit financiar complex în activitatea de disimulare a foloaselor patrimoniale obținute de pe urma practicării prostituției, sumele de bani

 obținute fiind transferate în România atât prin servicii de transfer monetar rapid, cât și prin intermediul unor conturi bancare deschise pe numele unor persoane interpuse.

Citește și: Primii interlopi din România, Nae Chioru, Moise, Balauru și Cioc erau din Ferentari. Sfârșit violent

Ulterior, veniturile au fost utilizate pentru achiziționarea pe teritoriul României a mai multor bunuri mobile (autoturisme) și imobile (terenuri, apartamente, edificarea de construcții etc.) atât pe nume

 propriu, cât și pe numele membrilor familiei, utilizate însă în fapt de către membrii grupului.

Totodată, membrii grupului infracțional organizat au înființat societăți comerciale ce au ca obiect de activitate comerț cu amănuntul sau închirierea de bunuri imobile, cu scopul de a desfășura o

 activitate aparent legală, în vederea disimulării veniturilor provenite din activitatea infracțională.

De asemenea, în cauză s-a reținut și faptul că, în perioada anilor 2021 – 2023, parte dintre membrii grupului infracțional organizat au vândut diverse cantități de droguri de mare risc consumatorilor de pe raza județelor Gorj și Vâlcea.

Afaceristul ”hărțuit”

Unul dintre membrii grupului a avut mai multe probleme cu poliția de-a lungul timpului. Ar fi vorba despre Marian Cocolea, un tânăr de 28 de ani, din localitatea gorjeană Runcu. El și-a deschis un supermarket în localitatea Arcani tot din județul Gorj. 

Citește și: Interlopul Călin Ciota, care a vândut o brățară dacică unui ofițer sub acoperire, vedetă pe Netflix

La un moment dat a fost reținut alături de tatăl său pentru niște probleme legate de droguri. 

Anul trecut, Marian Cocolea a fost prins conducând fără permis. De fapt poliția s-a autosesizat după ce a văzut imagini de pe o cameră de supraveghere, chiar de la magazinul său. Afaceristul a spus atunci că se simte hărțuit de poliție. 

”La data de 3 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu, în urma vizualizării imaginilor video surprinse de o cameră de supraveghere, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că

 la data de 2 noiembrie a.c., un bărbat de 28 de ani din comuna Runcu, a condus un autoturism pe DN 67D Arcani, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care are suspendat acest drept”, a anunțat IPJ Gorj la acea dată. 

Cocolea recunoaște în presa locală că are mai multe dosare penale pentru fapte grave dar că acestea sunt ”fabricate” de poliție sau de interlopi.

Unul dintre rivalii lui Marian Cocolea este interlopul Bobi Cristian din Târgu Jiu. 

La percheziții au participat și doi polițiști irlandezi

”La data de 25.04.2023, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Gorj, S.C.C.O. Vâlcea, S.C.C.O. Mehedinți, S.C.C.O. Olt, B.C.C.O. București – SCTP , B.C.C.O. Pitești şi B.C.C.O. Craiova au fost

 puse în aplicare 38 de mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Gorj și Vâlcea dar și în municipiul București, fiind puse în executare și un număr de 30 mandate de aducere.

Citește și: Nevestele interlopilor conduc din umbră clanurile. Cine sunt Cordunencele și ”Regina de la Madrid”

La activități au participat și doi polițiști din cadrul AN GARDA SIOCHANA – Irlanda.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate sumele de 2.245 euro și 3.361 lei, 29 de terminale mobile și 25 de cartele SIM, 13 memory stik-uri, un hard disk, o tabletă

și 3 laptopuri, două arme airsoft și 58 de bile metalice, o cantitate de droguri de risc și mare risc, precum și comprimate și fiole din categoria anabolizantelor, 4 grindere și un cântar de mare precizie.

A fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la zece autoturisme și un motociclu.
În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, cu propunerea de arestare preventivă a celor 6 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cooperarea judiciară a fost facilitată prin intermediul EUROJUST, fiind încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare din Irlanda.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J.Gorj, I.P.J.Gorj - Serviciul Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj și Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic și de Criminalistică.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis autoritățile .

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te