VIDEO Bărbaţi, suspectaţi că au detonat bancomate, prinşi în flagrant. Poliția a folosit armament

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.10.2020 - 17:18

Patru bărbaţi din judeţul Galaţi, suspectaţi că au detonat mai multe bancomate, au fost prinşi în flagrant în judeţul Vrancea, după o operaţiune de o lună a Poliţiei Române şi DIICOT.

SHARE

Suspecţii foloseau dspozitive artizanale, confecţionate cu praf din cartuşe de vânătoare. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare pentru prinderea suspecţilor, fără ca cineva să fie rănit.

 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, secretarul de stat Bogdan Despescu şi purtătorul de cuvânt al DIICOT, procurorul Mihaela Porime, au susţnut, joi, o declaraţie de presă şi au anunţat destructurarea unei grupări de persoane care se ocupau cu furtul din bancomate, prin detonarea ATM-urilor.

”În ultimele săptămâni, colegii mei, sub coordonare a procurorilor DIICOT, au desfăşurat investigaţiicu privire la mai multe furturi şi tentative de furt din bancomate. Modul de operare folosit de autori a fost prin utilizarea unor mecanisme artizanale, cu substanţe explozibile, provenite din sursă de aprovionarea internă. (...) Noaptea trecută au fost prinşi în flagrant, în judeţul Vrancea, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 34 de ani, din judeţul Galaţi, care încercau să sustragă o sumă de bani dintr-un bancomat.

Pe parcursul interveţiei s-a folosit armamentul din dotare întrucât persoanele suspectate încercau să fugă. Se deplasau cu un autoturism cu numere false, iar urmare a intervenţiei operative cei patru au fost prinşi imediat. Nu au rezultat victime”, a anunţat Bogdan Despescu în declaraţia de presă.

Despescu a precizat că cei patru bărbaţi au folosit acelaşi mod de operare, un dispozitiv artizanal în care se introducea praf de puşcă  din cartuşe de vânătoare.

”În momentul comiterii faptei cei patru erau echipaţi în combinezoane de protecţie şi pe cap aveau elemente de vestimentaţie pentru a-şi acoperi faţa”,  mai precizat Despescu.

Ulterior flagrantului, s-au făcut 12 perheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor şi ale complicilor.

”Doi dintre cei patru autori sunt cercetaţi  cu privire la alte fapte comise anterior pe teritoriu naţional. De asemenea, deţinem date cu privire la implicarea acestora  în săvâştirea de fapte cu acelaşi mod de operare, comise pe teritoriul altor state din UE”, a mai precizat Despescu.

Procurorul Mihaela Porime a precizat că activitatea infracţională a grupării a fost documentată în doar o lună de zile, anchetatorii administrând un probatoriu suficiant pentru ca persoanele suspectate să poată fi trase la răspundere penală.

”În acest moment au loc audieri la  sediul DIICOT Galaţi, iar în cauză se  efectuează cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat şi nerespectarea regimului materialelor explozive”, a declarat procurorul DIICOT, citat de news.ro.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te