VIDEO A ucis 11 oameni dar acum e liber. Cum a scăpat ”brancardierul morții” de închisoarea pe viață

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.04.2024 - 16:37
Grigore Bota, un criminal în serie din Maramureș, este liber Foto: Colaj/ captură YouTube Baia Mare TV

Cel mai odios criminal în serie din România se află în libertate. ”Brancardierul morții” a ucis 11 bărbați, persoane fără adăpost. Acum are peste 65 de ani și a executat aproape 25 de ani de închisoare.

SHARE

Grigore Bota, cel mai periculos criminal român a fost eliberat după aproape 25 de ani de închisoare. El a fost condamnat pentru omor deosebit de grav iar magistrații i-au dat inițial pedeapsa de detenție pe viață. 

A făcut o cerere de eliberare condiționată, pentru că a executat peste 20 de ani din această pedeapsă.

A ucis 11 oameni dar acum e liber. Cum a scăpat ”brancardierul morții” de o parte din pedeapsă

Grigore Bota a putut să iasă din pușcărie deoarece în cursul anului 2023, atunci când a împlinit 65 de ani, a depus la Tribunalul Maramureș o cerere prin care a cerut schimbarea condamnării pe viaţă în pedeapsă cu închisoarea pentru omor deosebit de grav. 

În luna decembrie 2023, judecătorii i-au acceptat solicitarea şi au decis ca acesta să ispăşească o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru faptele comise. Acest termen s-a împlinit vineri, 5 aprilie 2024, scrie libertatea.ro

Bota a fost condamnat în anul 2000 pentru uciderea mai multor bărbați, persoane fără adăpost, între lunile aprilie și august din acel an. Deși au existat probe concludente, bărbatul a recunoscut doar trei dintre crime. Dovezile anchetatorilor, aduse în alte șapte cazuri, i-au convins pe judecători să-l condamne la închisoare pe viață.

Citește și: Cel mai odios criminal în serie din România, care a ucis 11 oameni cu pietre, se vrea liber

El era încarcerat la Penitenciarul Baia Mare. La părăsirea închisorii, acesta nu a vrut să facă niciun fel de declarații. A fost așteptat de o persoană, s-a urcat într-o mașină, după care s-a întreptat către o destinație necunoscută.

A petrecut aproape 25 de ani după gratii. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață, însă a făcut o cerere de eliberare condiționată, pentru că a executat peste 20 de ani din această pedeapsă, a dat dovadă de o conduită corespunzătoare, iar instanța a considerat că acesta s-a îndreptat și se poate reintegra în societate, scrie Digi 24.

Grigore Bota, criminalul în serie cunoscut sub numele de ”Brancardierul morții” sau ”Ucigașul de boschetari”, a fost inițial condamnat la închisoare pe viață.

Citește și: Zonele de unde s-au ridicat cei mai periculoși interlopi români. Rechinul făcea legea în Mexic

Acesta a făcut mai multe cereri de eliberare condiționată în ultimii trei ani, însă doar una i-a fost admisă.

Grigore Bota era cofetar-patiser până după Revoluția din 1989, ulterior brancardier la Policlinica nr. 2 din Baia Mare.

Grigore Bota a fost arestat și încarcerat în 22 august 2000. Fusese capturat după ce a încercat să ucidă un om cu un bolovan. Victima sa a reușit să fugă și să anunțe o patrulă de poliție care se afla în apropiere.

Avea 41 de ani când a fost condamnat, în luna februarie a anului 2002, prin sentinţa penală nr. 47/2002 a Tribunalului Maramureş, la 99 de ani de închisoare pentru trei crime.

Anchetatorii au susținut, însă, că bărbatul ar fi ucis cu sânge rece cel puțin 11 persoane, cadavrele acestora fiind descoperite pe ambele maluri ale râului Săsar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te