Zonele de unde s-au ridicat cei mai periculoși interlopi români. Rechinul făcea legea în Mexic

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.10.2023 - 12:41
Costel Corduneanu și Rechinu, cei mai sângeroși interlopi români Foto: capturi Facebook/ Youtube

Interlopii români au băgat spaima în zonele unde au cartierul general. Oameni de rând și, în unele cazuri, politicieni le sștiu de frică. Unii și-au extins aria de influență și în afara granițelor. Conduc acolo rețele de crimă organizată.

SHARE

Când aud de interlopi, românii încearcă sentimente de teamă de cele mai multe ori. Clanuri săngeroase de infractori, sparte ulterior de autorități au ”făcut legea” în zonele lor de influență. 

În unele cazuri ajunseseră să se implice și în viața politică. Unii erau prieteni cu diverși oameni influenți din mediul de afaceri sau politică. Unul s-a apropiat prea mult de un fost șef de stat, iar altul a ajuns cel mai periculos mafiot din Mexic. 

Zonele de unde s-au ridicat cei mai periculoși interlopi români. Rechinul făcea legea în Mexic

Interlopul oltean Rechinul a fost arestat în 2021. A plecat din Craiova, a făcut milioane de dolari din clonare de carduri și violență. Șase dintre locotenenții săi au fost condamnați la noi în țară pentru diverse infracțiuni – trei dintre ei pentru că au încercat să ucidă un bărbat la ordinul lui Tudor.

Interlopul oltean Rechinu ar fi corupt-o pe Laura Fernandez care voia să candideze la funcțiade guvernator în Mexic Foto: youtube/laura fernandez

Un martor colaborator al FBI a dezvăluit și cum ar fi corupt-o pe frumoasa candidată la funcția de guvernator, Laura Fernandez.

Tot din Craiova vine și interlopul Ventura, unul dintre infractorii care se ocupă de cămătărie în acea zonă. 

Citește și: Interlopul Ventura, spaima Craiovei, săltat din nou de poliție și DIICOT. Cine se împrumuta de la el

Bercea Mondial și clanurile din Caracal: Sandu Anghel, alias „Bercea Mondial” este cel mai cunoscut nume de interlop din județ.

Susține că a făcut avere din vânzarea de fier vechi, iar potrivit presei locale, în prezent se ocupă cu camătă, trafic cu mașini de lux și diferite afaceri în domeniul imobiliar. 

Sandu Anghel este finul lui Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, Traian Băsescu. De fapt acesta i-a botezat o nepoată. De asemenea, Bercea Mondial avea relații și cu Theodor Stolojan, judecătoarea Maria Huza, prim-procurorul de la Olt Gheorghe Brenciu sau fostul prefect de Olt Nicolae Gradinaru care i-au botezat copii și nepoți.

Citește și: Cum au scăpat Bercea Mondial, Izaura și fostul șef al Hidroserv, Marian Chitea, de spălarea de bani

Bercea Mondial a ajuns la pușcărie pentru infracţiunea de tentativă la omor asupra unui fost viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei.

Oacă și Vaca sunt două clanuri din Caracal care se ocupă cu cămătărie, proxenetism și furturi. De asemenea, Clanul Bodyguarzilor lui Codiță este un alt clan mafiot din județ.

Clanul Butoane (Giurgiu): Specializat în camătă, trafic de persoane, proxenetism. În ultimii ani, 16 membriai grupării infracționale au fost reținuțide poliție.

Clanul Corduneanu (Iași): Costel Corduneanu, fost sportiv de performanță este liderul grupării, specializate în camătă, trafic de persoane, proxenetism.

Cum speriau cu arbaleta Cordunenii, Marian Box și Șpac sălile de păcănele concurente Foto: Facebook

Citește și: Interlopii care au vrut să-și piardă urma. Costel Corduneanu și Emi Pian au luat numele soțiilor

Clanul Hassan (Bacău): Ovidiu Hassan este liderul grupării, cunoscut pentru proxenetism. Printre victimele sale s-ar fi aflat și Monica Columbeanu.

Printre ale clanuri cunoscute la nivel local se numără: Clanul Stoica (Vâlcea), Clanul Beinur (Constanța), Clanul Uțu (Arad), Clanul Szony (Cluj), Clanul Spunică (Hunedoara), Timișoara (Clanurile Badercan, Baronu), Clanul Șacalu (Tulcea), Clanul Țânțar (Suceava), ClanulMotanu (Neamț), scrie B1TV

Clanurile Capitalei. Cele mai multe clanuri interlope sunt în București. 

Fane Spoitoru, Cămătarii, Pian, Sadovenii, Sportivii sau Luptătorii sunt principalele clanuri din Capitală. Cei mai vechi lideri ai acestora au murit sau sunt în închisoare însă au început să se ridice noi conducători din generația nouă a acestor grupări. 

Citește și: Cartierele celor mai sângeroși interlopi. Fane Spoitoru și Nuțu Cămătaru semănau teroare în Capitală

Primii interlopi din România

Foto: Historia

Nicolae Nae Chioru, Hitler, Balauru sau Gică Cioc erau cele mai temute nume în România de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Aceştia au fost primii interlopi ai ţării, şefi de clanuri agresive care ucideau cu sânge rece şi terorizau oraşe întregi.

Primii interlopi ai României au apărut după al Doilea Război Mondial, iar cuibul cel mai rău famat din întreaga ţară a fost celebrul cartier Ferentari. Aici au activat cele mai sângeroase clanuri de bandiţi, care obişnuiau să omoare cu sânge rece şi chiar să-şi tranşeze victimele precum animalele la abator, conform Historia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te