Vela: IGSU este pregătit să intervină în Albania, MApN pregătește un avion

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.11.2019 - 13:13
Cutremur Albania Foto: Twitter

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, marți, că salvatorii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sunt pregătiți să intervină în Albania, acolo unde a avut loc, marți dimineață, un seism puternic, soldat cu cel puțin 7 decese,.

SHARE

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în MAI, a anunțat că echipaje din România se pregătesc să plece în Albania: „Vom reuși să plecăm în câteva ore. Cu sprijinul colegilor de la Forțele Aeriene cu siguranță, misiunea va fi îndeplinită, echipa noastră până seara să fie acolo. Lucrurile sunt în dinamică: discuții, comunicări. La acest moment, alerta este dată în echipa noastră, deja se pregătesc, colegii de la aviație se pregătesc. Toate aspectele sunt în curs de rezolvare să plece echipa în Albania”.

„A fost activată alarma internațională cu privire la cutremurul din Albania, echipa noastră de salvatori este pregătită, cea de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu ajutorul Ministerul Apărării Naționale, care pregătește un avion, vom participa la acțiunile de salvare și evident vom încerca să ajutăm pe cei care au nevoie acum în Albania”, a declarat, marți, Marcel Vela, ministrul de Interne, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, exercițiile făcute până acum de salvatorii români vor fi puse în practică în Albania.

„Este primul moment în care exercițiile pe care le-am făcut până acum cu echipa de salvatori, toate acestea pot fi puse în practică într-un caz de alarmare reală, din păcate, caz care este în urma cutremurului care a avut loc azi-noapte în Albania”, a mai declarat Marcel Vela.

Un cutremur puternic s-a produs în timpul nopţii în Albania. Mai multe clădiri s-au prăbuşit şi oamenii au ieşit panicaţi în stradă când locuinţele au început să se zdruncine în timp ce dormeau. Cu magnitudinea 6,3, este cel mai puternic cutremur care s-a produs în Albania în ultimele decenii.

Numărul morților a ajuns la 13, în timp ce aproximativ 180 de persoane sunt rănite. Între timp, mai mulți oameni au fost salvați din dărâmături.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -