Val de percheziții pentru combaterea infracţionalităţii: mascații bat la 97 de uși în aceeași zi

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.01.2022 - 20:25
Val de percheziții pentru combaterea infracţionalităţii: mascații intervin în 97 de cazuri. / Foto: digi24.ro

Poliţia a efectuat 97 de percheziţii pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale.

SHARE

"Percheziţiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unităţile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri, trafic de migranţi, trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantilă, camătă, şantaj, fals, uz de fals, tâlhărie calificată, lipsire de libertate, furt şi înşelăciune", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), citat de Agerpres.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.

Citește și: Fantoma de la IGPR: Benone Marian Matei, chestorul fără CV, fără declarație de avere

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale, Gheorghe Cristian, a declarat, marţi, că în cazul de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate din Popeşti Leordeni autorii au acţionat în mod violent, spărgând un perete pentru a căuta bani, după ce au pătruns în locuinţa vizată.

"E o faptă cu un mod de operare mai violent, în sensul că victimele au fost legate, pe faţă le-a fost aplicată bandă adezivă tip scotch. Hoţii au găsit o sumă de bani, este sesizată suma (de 20.000 euro, n.r.), au fost ridicate sume de bani în urma percheziţiilor, urmează ca procurorul de caz să dispună cu privire la aceste bunuri", a spus Gheorghe Cristian.

Citește și: Ce mai fac polițiștii români: accidente mortale, merg la bordel în uniformă, trafic de migranți

Potrivit comunicatului MAI, peste 27.000 de efective MAI au fost la datorie, luni, la nivel naţional.

"În ultimele 24 de ore, aproximativ 9.400 de poliţişti, 7.400 de jandarmi, 4.500 de poliţişti de frontieră şi peste 6.000 de pompieri au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Angajaţii din structurile operative ale MAI au intervenit la peste 4.200 de evenimente sau misiuni speciale în sprijinul cetăţenilor", arată sursa citată.

În cursul zilei de luni au fost înregistrate 792 de posibile infracţiuni, dintre care 21% au fost sesizate din oficiu. Echipajele de poliţie şi jandarmerie au prins în flagrant 128 de autori de infracţiuni care au săvârşit 133 de fapte penale. Totodată, poliţiştii au depistat 10 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Citește și: Cum a reușit un român să ajungă polițist sub acoperire la New York

Potrivit sursei citate, în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, poliţiştii au aplicat 10.011 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 2,1 milioane lei, iar jandarmii au aplicat 737 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 200.000 de lei.

În urma acţiunilor poliţiştilor rutieri, au fost reţinute 452 de permise de conducere şi au fost retrase 224 de certificate de înmatriculare. De asemenea, echipajele de poliţie au intervenit în cazul a 13 accidente rutiere grave.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te