Ce mai fac polițiștii români: accidente mortale, merg la bordel în uniformă, trafic de migranți

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.01.2022 - 21:26
Un agent de la Secția 5 a ucis o fetiță cu mașina de serviciu Foto: captură Youtube
Oamenii s-au revoltat față de inacțiune polițiștilor după ce un șofer de maxi-taxi a fost ucis cu o piatră în Bolintin Foto: observatornews.ro
Comisarul șef Dan Chioreanu, șeful Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale Timiș, cercetat într-un dosar de trafic ilegal cu migranți  Foto: INQUAM Photos/ Virgil Simonescu
Un ofițer sub acoperire a devoalat faptul că în Vama Borș corupția generalizată Foto: ebihoreanul.ro
Polițistul care a fost în uniformă la o prostituată și apoi a făcut un accident fiind beat s-a ales cu două dosare penale Foto: captură Youtube

Polițiștii români au fost implicați în ultima perioadă într-o serie de infracțiuni și scandaluri incredibile: cccidente mortale, mită, trafic de migranți, conducere sub influența alcoolului după o vizită în uniformă la o prostituată.

SHARE

Un agent de poliție de la Secția 5 din București a accidentat mortal o fetiță și a rănit grav o alta în timp ce gonea cu mașina de serviciu fără a fi în misiune. 

Citește și: Cum a reușit un român să ajungă polițist sub acoperire la New York

"Accidentul cu mașina de serviciu din Capitală și scandalul din Bolintin au scos la iveală problemele de selecție a personalului, slaba lui pregătire și, mai grav, complicitatea cu infractorii. Nu există pădure fără uscături", a spus ministrul de Interne, Lucian Bode.

Citește și: Transcriptul apelului la 112 al polițistului care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni

După ce a fost în uniformă la o prostituată a provocat un accident fiind beat

Înaintea acestui accident, un alt agent, o altă "uscătură", se alegea cu dosar penal după ce s-a dus în uniformă la o prostituată pentru a întreţine relaţii sexuale, a încercat să plece fără să plătească, apoi a provocat un accident și a refuzat prelevarea de probe biologice.

Polițistul care a fost în uniformă la o prostituată și apoi a făcut un accident fiind beat s-a ales cu două dosare penale Foto: captură Youtube

Citește și: Polițistul din Buzău care a mers la prostituate în uniformă a provocat un accident rutier. Era băut

În cazul poliţistului buzoian se desfăşoară, pe lângă cele două anchete penale, şi o anchetă administrativă.

Citește și: Un polițist sub acoperire a lucrat 6 luni ca șofer de TIR pentru a demasca șpăgarii de la frontieră

Proteste față de lipsa de acțiune a polițiștilor la Bolintin

Pe de altă parte, când e vorba să-și facă meseria, polițiștii nu mai sunt atât de activi. Oamenii au ieşit cu sutele în stradă în localitatea Bolintin Vale din judeţul Giurgiu, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă lipsa de acțiune a autorităţilor față de o familie de romi despre care localnicii susţin că îi terorizează.

Citește și: VIDEO Sute de persoane, în stradă, după ce un localnic a murit lovit cu pietre în Bolintin Vale

Revolta a început după ce un șofer de microbuz a fost ucis de patru bărbați de etnie romă.

Nicolae era șofer de maxi-taxi şi făcea curse între Bolintin Vale şi Bucureşti. Pe 9 ianuarie, agresorii i-au blocat microbuzul şi s-au urcat ca să caute "o femeie cu un copil". Femeia îl părăsise pe unul dintre ei, iar acesta bănuia că a fugit la Bucureşti, cu microbuzul. Şoferul i-a dat jos, dar când să plece, a văzut că suspecţii i-au înţepat o roată. S-a luat după ei sperând că va prinde măcar unul, să-l dea pe mâna poliţiei. Unul dintre agresori l-a lovit însă cu o pavelă în cap și l-a ucis. 

Șeful Poliției județene Giurgiu a fost înlocuit. Ministrul de Interne a decis să îl numească temporar pe un alt post și să trimită la Giurgiu un ofițer de poliție din București. Decizia a fost luată din cauza modului în care agenții giurgiuveni au gestionat scandalul din localitate.

Șeful Combaterii Migrației Ilegale Timiș, prins într-o rețea de trafic de migranți

În decembrie, comisarul șef Dan Chioreanu, șef Birou Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere în cadrul STPF Timiș a fost acuzat că a primit constant, jumătate din banii realizați de o grupare de traficanți de persoane, în timp ce agentul Patricia Chișiu, care lucra la Compartimentul Sprijin Operativ din cadrul STPF Timiș, a fost acuzată de faptul că a primit bani pentru a asigura protecția unei alte grupări.

Citește și: Ce trebuia să facă o polițistă de frontieră pentru 10.000 de euro pe săptămână pe timp nelimitat

În perioada ianuarie 2020 - februarie 2020, chiar șeful Biroului pentru Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere în cadrul STPF Timiș, comisar șef Dan Chioreanu, a primit constant sume de bani, reprezentând jumătate din câștigurile obținute de către gruparea infracțională specializată în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Potrivit DIICOT, comisarul sef și alţi trei agenți deschideau dosare penale şi autorizau colaboratori sub acoperire. În teorie, aceşti colaboratori aveau rolul de a-i ajuta să stopeze fenomenul traversării ilegale a frontierei. În realitate însă, aşa zişii colaboratori sub acoperire erau, de fapt, cărăuşi pentru grupuri de transfugi. Chiar ei erau cei care ajutau migranţii să treacă ilegal graniţa spre Ungaria. Pentru că închideau ochii, poliţiştii îşi primeau partea. Fie bani în conturile unor apropiaţi, fie prin servicii de plată rapide.

Corupția generalizată în Vama Borș, devoalată de un polițit care s-a dat șofer

Doi polițiști sub acoperire și un colaborator au lucrat timp de mai multe luni pentru a-i dovedi pe agenții șpăgari de la Punctul de Trecere al Frontierei Borș. Cazul a explodat la sfârșitul lunii decembrie. 

Un ofițer sub acoperire a devoalat faptul că în Vama Borș corupția generalizată Foto: ebihoreanul.ro

Ancheta a început încă de anul trecut, ca urmare a unei sesizări din oficiu a Serviciului Judeţean Bihor al DGA şi a unor denunţuri înregistrate la Parchetul Bihor, verificările devoalând o corupţie aproape generalizată la nivelul PTF Borş, în special în rândul poliţiştilor de frontieră puşi să verifice transportatorii de mărfuri.

Unul dintre polițiștii DGA, care era și șofer profesionist, s-a înscris din nou la cursuri cu o identitate fictivă, a dat iar examenele ca să obţină atestatul, și s-a angajat pentru câteva luni la o firmă de transporturi, ca şofer de TIR. Apoi a fost trimis în curse externe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te