Urs prins într-un cablu, la 100 de metri de un sat din Gorj. Fusese relocat la 20 km de localitate

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.07.2021 - 18:14
Urs prins într-un cablu, la 100 de metri de un sat din Gorj. / Foto: news.ro

Un urs prins într-un cablu, la 100 de metri de un sat din judeţul Gorj, a fost descoperit de un jandarm aflat în timpul liber. Autorităţile au intervin şi au reuşit eliberarea ursului, iar apoi relocarea acestuia la o distanţă de 20 de kilometri de localitatea respectivă.

SHARE

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, vineri, un jandarm aflat în timpul liber a observat un urs prins într-un cablu, în apropierea caselor din satul Crasna din Deal. 

“Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj a pus în aplicare procedura de lucru pentru gestionarea incidentelor generate de animalele sălbatice, deplasând la faţa locului efectivele necesare blocării şi asigurării perimetrului respectiv, precum şi înştiinţării cetăţenilor cu privire la existenţa unui potenţial pericol generat de prezenţa animalului sălbatic, dat fiind faptul că ursul se găsea la aproximativ 100 de metri de sat”, se arată în comunicat.  

Citește și: UE, pregătită pentru eventualitatea injectării unei a 3-a doze de vaccin anti-COVID Pfizer/BioNtech
 
Sursa citată menţionează că jandarmii au acţionat împreună cu poliţişti, comisari ai Gărzii de Mediu Gorj, inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, lucrători din cadrul Direcţiei Silvice Gorj, Autorităţii pentru Protecţia Mediului Gorj şi cu sprijinul autorităţilor locale din comuna Crasna, pentru eliberarea ursului din cablul de sârmă. 
 
“Cu ajutorul lucrătorilor silvici şi a celor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Ariile Naturale Protejate am identificat o zonă potrivită pentru relocare în condiţii de siguranţă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru urs, situată în mediul montan la aproximativ 20 km distanţă de satul Crasna din Deal”, a mai precizat IJJ Gorj. 

Citește și: Rareş Bogdan: Cîţu are curajul, ca antrenorul Mancini, să îi schimbe pe Chiellini sau pe Immobile
 
Întreaga acţiune de eliberare şi relocare a beneficiat de sprijinul unui echipaj SMURD. Ulterior, iar cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Gorj, a fost emis un semnal RO-ALERT pentru înştiinţarea tuturor locuitorilor comunei Crasna despre relocarea ursului în zona montană.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.