Un profesor universitar român face propagandă pro China și Rusia. A mers și la Summitul dictatorilor

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 17.11.2023 - 13:21
Un profesor universitar român face propagandă pro China și Rusia. A mers și la Summitul dictatorilor - Foto: incorectpolitic.com

Un profesor universitar doctor, de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, face propagandă pro China și Rusia, în două articole publicate în Revista Art-Emis și, în perioada 16-22 octombrie 2023, a mers la Beijing, la „Belt and Road”, supranumit „Summit-ul dictatorilor”.

SHARE

Profesorul universitar doctor de istorie contemporană și recentă, Corvin Alexandru Lupu, de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, s-a deplasat, în perioada 16-22 octombrie 2023, la evenimentul  „Belt and Road” de la Beijing, supranumit „Summit-ul dictatorilor”, ca invitat al statului chinez, pe banii Partidului Comunist Chinez. 

Iar după ce „a luat lumină” de la comuniștii chinezi și s-a întors în România, istoricul Corvin Alexandru Lupu a publicat două articole exemplare de propagandă pro China și, indirect, pro Rusia, în Revista Art-Emis, scriu ziaristii.com

Primul articol a fost publicat de Corvin Alexandru Lupu pe 5 noiembrie 2023 și se numește „Proiectul Noului Drum al Mătăsii schimbă radical Lumea a Treia”.

Iar cea de-a doua „operă” de propagandă, intitulată „China globalizează Lumea finanțându-i dezvoltarea”, a apărut pe 13 noiembrie. 

Citește și: VIDEO Un jurnalist celebru, expert în Rusia, acuzat că a fost finanțat cu 600.000 € de Putin

Iată câteva exemple de propagandă crasă expuse de profesorul universitar doctor de istorie contemporană și recentă, Corvin Alexandru Lupu:

- „Republica Populară Chineză se conectează foarte puternic cu majoritatea Omenirii într-un nou sistem de relații internaționale, bazat pe egalitatea partenerilor, pe dezvoltarea în comun, în condițiile suveranității statelor și avantajului reciproc egal, punând relația între oameni pe primul plan. Pentru aceasta, China va investi multe mii de miliarde de yuani. Ea va finanța întregul proiect. Este cel mai mare proiect de acest fel din istorie, pentru că el va depăși mult ca dimensiune financiară Planul Marshall.”

- „Planul Marshall a condus la supunerea totală a statelor finanțate de americani să se dezvolte economic după al doilea război mondial, în timp ce proiectul chinezesc al Noului Drum al Mătăsii propune alte modele de cooperare internațională, economică și politică.”

- „În cadrul Forumului Noului Drum al Mătăsii, unii specialiști vorbitori, inclusiv reprezentantul Ungariei au subliniat că globalizarea în jurul Statelor Unite a eșuat. Astăzi cele mai mari trei continente, Asia, Africa și America Latină se deglobalizează de forma americană a globalizării și se regrupează în jurul Chinei, sprijinită de Rusia.”

Citește și: Propagandă sovietică și denaturarea istoriei de 9 mai. Putin: „Mergem pe urmele strămoșilor noștri”

- „Modelul occidental de globalizare, inițiat de S.U.A. în dorința ei de a fi singura supraputere și a domina întreaga lume, exercitând o jandarmerie universală, a promovat eliminarea specificului național al popoarelor și al indivizilor, a promovat un model global unic, a promovat lupta împotriva familiei tradiționale, LGBT-ul, lupta împotriva creștinismului, a încurajat minoritățile de toate felurile împotriva majorităților etc. Modelul iudeo-american a dorit un „hommo globalus”, iar mișcarea europenistă creată de americani, supusă S.U.A., a promovat un „hommo Europaeus”, deznaționalizat, fără patrie, un fel de frunză pe apă”.

- „Pe traseul acestui Nou Drum al Mătăsii, China va investi în afaceri care se vor derula în condiții de egalitate între parteneri, de câștiguri egale, fără ca cel care a finanțat proiectul să-și impună avantaje superioare și fără ca cel care a fost finanțat să fie îngenuncheat și transformat în supus, așa cum s-a întâmplat în Occidentul Europei după implementarea Planului Marschall, când toate statele vest-europene au devenit vasali ai SUA, iar ulterior, acești vasali ai SUA, cu susținerea Casei Albe, au dezvoltat un sistem colonial la periferia Uniunii Europene, sistem care a aservit și țara noastră.”

- „Regimul politic din China, ca și cel din Rusia, a preluat multe componente ale regimului din lumea occidentală, dar le-a adaptat necesităților liniilor politice pe care le agreează China Și Rusia.

Bazându-se pe o experiență istorică și pe o cultură de mii de ani, chinezii au ajuns la înțelepciunea de a recunoaște că niciun regim politic nu deține adevărul absolut și că fiecare regim din istorie are părți bune și părți mai puțin bune, sau chiar părți rele. China implementează componente ale multor regimuri politice derulate de-a lungul istoriei și a abandonat multe racile ale regimului socialist de stat. Nu spun „comunist”, pentru că regimul comunist este o utopie care nu a existat niciodată, nicăieri în lume.”

- „China a renunțat la ateism, la interdicțiile de circulație a cetățenilor și la fostele interdicții ca cetățenii să dețină proprietăți private. De altfel, și Rusia s-a schimbat radical, doar că în România nu se prea știe. Din țară internaționalist proletară, cu regim ateu, adică globalist-marxist-leninistă, a devenit o țară naționalist-ortodoxă. Președintele țării merge duminica la Biserica Ortodoxă Patriarhală din Moscova și sărută mâna Patriarhului Chiril, apoi se reculege în rugăciune… Rusia Sovietică a fost condusă de evrei și de minorități naționale, iar Federația Rusă de astăzi este condusă de ruși și a eliminat cvazi-total puterea oligarhilor Kazaro-evrei și duce astăzi un război dur împotriva Kazaro-evreimii internaționale. China o sprijină total. ”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te