Incident grav la un liceu din Capitală. Mai mulți elevi au ajuns la spital. Se fac anchete

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.02.2024 - 17:12
Un liceu important din Capitală a fost evacuat Foto: ISU București- Ilfov

Este alertă la un liceu din Capitală. Școala a fost evacuată. 25 de elevi au ajuns la spital. Din cercetări a reieșit că un elev a pulverizat spray iritant pe hol și la intrarea în școală. Poliția a început o anchetă în acest caz, iar prefectul cere verificări.

SHARE

Mai multe ambulanțe SMURD au fost trimise la un liceu din Capitală după ce s-a anunțat că mai multor elevi li s-a făcut rău.

Clădirea a fost evacuată după ce s-ar fi dat cu spray iritant pe holul instituției. 

UPDATE 15.52. Poliția a întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de “tulburarea ordinii și liniștii publice”, “portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” și “lovire sau alte violențe”.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a transmis Poliția Capitalei.

UPDATE 14.00. Inspectoratul Școlar București a transmis că elevul care a pulverizat spray iritant ar putea fi sancționat. 

"Am fost informaţi de conducerea unităţii de învăţământ că s-a produs un incident - un elev de clasa a IX-a a pulverizat spray lacrimogen. Au fost afectaţi 33 de elevi. 25 de elevi au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu (14) şi Spitalul Marie Curie (11).

Opt dintre copiii evaluaţi la faţa locului au refuzat transportul la spital. Ca măsură a mai fost luată şi evacuarea temporară a parterului unităţii de învăţământ - 91 de elevi.

Există în momentul de faţă o anchetă în desfăşurare a organelor abilitate - a Poliţiei şi, în paralel, se vor desfăşura verificări şi la nivelul unităţii de învăţământ de către conducerea unităţii de învăţământ, în Comisia de Violenţă.

În funcţie de ce vor descoperi se va acţiona în consecinţă - în speţă elevul poate fi sancţionat pe statutul elevului", a declarat pentru Agerpres inspectorul de imagine Elena Ştefan din cadrul IŞMB.

UPDATE 13.45. Prefectul Capitalei cere o anchetă la Liceul unde un adolescent a pulverizat spray paralinzant, băgând în spital 25 de colegi.

”Referitor la incidentul petrecut în această dimineață, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde mai mulți elevi au fost intoxicați, după ce un licean a pulverizat cu spray paralizant, solicit de urgență Primăriei Sectorului 2 și conducerii unității de a demara anchetă administrativă și de a prezenta public modul în care persoanele și firmele responsabile cu asigurarea pazei în unitatea de învățământ și-au îndeplinit atribuțiile.
 
Acest incident trebuie tratat cu responsabilitate și fermitate, iar cei vinovați trebuie să răspundă. Autoritatea publică locală are obligația de a asigura un climat de siguranță în școli petru elevi și pentru cadrele didactice”, a transmis prefectul Rareș Hopincă pe Facebook.

UPDATE 12.25. ISU anunță că 33 copii sunt evaluați. Dintre aceștia 25 au fost deja transportați la spital( 14, la Grigore Alexandrescu și 11, la Marie Curie).

UPDATE 12.08. ISU anunță că 29 copii au fost evaluați medical. Dintre aceștia, 25 au transportați la spital (14 au fost duși la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie).

UPDATE 11.50. Până în acest moment au fost transportați la spital 17 elevi: 9 la Spitalul Marie Curie și 8 la Spitalul Grigore Alexandrescu. Încă 8 copii sunt în evaluare medicală a transmis ISU B-If.

Un liceu important din Capitală a fost evacuat. Mai mulți elevi au ajuns la spital. Ce s-a întâmplat?

Incidentul s-a produs în această dimineață la Colegiul Dimitrie Leonida din Capitală.

”În incinta clădirii a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urma evenimentului sunt mai mulți elevi care acuză stare de rău.


Până în acest moment au fost evaluați medical 15 elevi și s-a luat decizia ca 5 dintre aceștia să fie transportați la spital.
Alți elevi sunt în autospecială pentru victime multiple și urmează a fi transportați la spital.

Citește și: Scandal între elevi, la școală. Un adolescent de 15 ani a ajuns la spital

Acțiunea de evaluare medicală este în desfășurate, mai sunt și alți elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportați la spital.

Alertate 8 SMURD, 4 SABIF, CBRN, 2 autospeciale pentru victime multiple,  2 autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor”, a transmis ISU București Ilfov.

Un elev de 15 ani a pulverizat spray iritant-lacrimogen

Poliția Capitalei a transmis că un elev de 15 ani a pulverizat spray lacrimogen, atât la interior, cât și la exteriorul clădirii.

”Astăzi,  13 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, de către directorul unei instituții de învățământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei școli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție.

Citește și: VIDEO Trei elevi, în stare de ebrietate la școală. Unul dintre ei, pus jos. Acuzații de abuz

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani.

De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Poliția Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te