Un adolescent român și-a înjunghiat mama vitregă în Franța de 30 de ori. A luat 14 ani de închisoare

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.04.2023 - 13:57
Imagine cu aracter ilustrativ Foto: stiridiaspora.ro

Adolescentul român și-a ucis mama vitregă cu o zi înainte ca aceasta să împlinească 40 de ani, cu aproximativ 30 de lovituri de cuțit. Procesul a fost ținut cu ușile închise, iar adolescentul a fost condamnat în cele din urmă, vineri seara, la 14 ani de la închisoare.

SHARE

Adolesentul român și-a ucis mama vitregă cu 30 de lovituri de cuțit.

Crima s-a petrecut în dimineața zilei de 1 septembrie 2020, la Millau, regiunea Midi-Pirinei din Franța. 

Procesul a fost ținut cu ușile închise, iar adolescentul a fost condamnat în cele din urmă, vineri seara, la 14 ani de la închisoare. El risca 15 ani de închisoare. 

Un adolescent român și-a înjunghiat mama vitregă în Franța de 30 de ori 

Date din anchetă precizează faptul că la sosirea autorităților, tatăl băiatului era lângă ușa apartamentului, încuiat pe afară, iar tânărul de 16 ani era „ghemuit pe un pat” dintr-o cameră unde, de asemenea, se afla și arma crimei, un cuțit de bucătărie.

Citește și: Vandam și Jean Brăileanu și-au amenințat nașul, tot un interlop, că-l decapitează. Au fost reținuți

Fiul vitreg al femeii le-a spus anchetatorilor că motivul crimei se datorează „unei situații de agresiune și mustrări regulate”, informează presa franceză.

Poliția s-a deplasat imediat la fața locului și a trebuit să spargă ușa apartamentului pentru a intra. Agenții au descoperit o femeie decedată, într-o baltă de sânge, iar lângă ea, fără glas, fiul vitreg al femeii, un minor.

Terorizat de mama vitregă

Ce s-a întâmplat în ziua aceea? De ce acest adolescent român, sosit în Franța la vârsta de 11 ani, a înjunghiat-o pe mama vitregă de peste 30 de ori? La aceste întrebări, avocații apărării nu au avut probleme să răspundă: „Este un cumul de ani de agresiune, de violență... El nu a mai putut, nu a mai suportat”

Mai întâi în România, unde a crescut alături de mama vitregă. Ea se pare că a fost foarte violentă cu el. Sunt menționate scene deosebit de umilitoare, cum ar fi că i-a dat să mănânce dintr-un castron pentru câine, l-a pus în genunchi pe pietre în timp ce îl lovea și multe altele. Când avea 11 ani, familia s-a mutat în Franța. S-a stabilit în cartierul Malhourtet, în Millau. Violența este mai puțin recurentă, dar încă există.

Mai presus de toate, tânărul nu era tratat bine, cum erau tratați frații săi vitregi. Tatăl său, muncitor agricol în South Aveyron la momentul evenimentelor și prezent în cele trei zile de proces, este parcă absent, un spectator la toate acestea. La bar, în timpul mărturiei sale, el a mărturisit că i-a cerut soției sale să înceteze abuzul, dar degeaba. 

În anul 2022, un colegiu de psihiatri și psihologi a concluzionat că există un „risc aproape zero de reiterare a faptelor și o periculozitate la fel de scăzută”.

Juriul Tribunalului din Aveyron a decis, spre surprinderea tuturor, să adauge încă patru ani celor zece ceruți de procurorul Mathilde Jayais, ca pedeapsă pentru inculpat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te