Trupul interlopului Costel Corduneanu, depus la un restaurant de lux din Iași. Priveghi cu manele

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.04.2024 - 17:05
Trupul interlopului Costel Corduneanu, depus la un restaurant de lux din Iași Foto: captură TikTok
Costel Corduneanu a fost luptător și a reprezentat România la Jocurile Olimpice Foto: Facebook

Trupul interlopului Costel Corduneanu a fost depus la restaurantul "La Castel" din Iași, nu la o capelă așa cum prevăd normele legale în vigoare. MAI și MApN au anunțat că interlopul, fost luptător încadrat ca subofițer, nu va fi înmormântat cu onoruri militare.

SHARE

Trupul interlopului Costel Corduneanu a fost depus la restaurantul "La Castel" din Iași, într-un cort, în aplauzele celor prezențp și nu la o capelă așa cum prevăd normele legale în vigoare.

Astăzi, MAI și MApN au anunțat că interlopul, fost luptător încadrat ca subofițer, nu va fi înmormântat cu onoruri militare. 

Trupul interlopului Costel Corduneanu, depus la un restaurant de lux din Iași. Priveghi cu manele

La priveghiul lui Costel Corduneanu s-au anunțat mulți maneliști celebri, printre care Florin Salam, Costel Biju, Ștefan și Narcis de la Bărbulești, Cristi Nucă.

Citește și: Federația Română de Lupte deplânge moartea interlopului Costel Corduneanu: unul dintre cei mai buni

Bucătarii au pregătit porci și berbecuți la grătar, însă au fost și mâncăruri de post. Catafalcul a fost decorat cu flori albe, iar pe jos a fost pus un covor roșu.

Familia lui Costel Corduneanu este extrem de îndurerată din cauza pierderii suferite, iar vestea morții acestuia a fost un adevărat șoc.

Citește și: Cum a murit temutul interlop Costel Corduneanu. A reprezentat România la Jocurile Olimpice

Majoritatea persoanelor prezente au purtat tricouri cu imaginea lui Costel Corduneanu, cu logoul de la Jocurile Olimpice, pe care era scris mesajul „Legendele nu mor niciodată”. Lângă sicriul fostului sportiv a fost pus și un tablou cu acesta, conform BZI. 

O moarte neașteptată

În luna martie a acestui an, Costel Corduneanu a suferit o intervenție chirurgicală complicată.

Temutul interlop Costel Corduneanu ar fi suferit, după operația din luna martie, o hemoragie internă. Din nou, ar fi fost salvat în ultima clipă de medici, aceștia făcând forturi susținute pentru a-l stabiliza pe cunoscutul interlop.

Citește și: Nuțu Cămătaru a fost grațiat de Iliescu și de Ceaușescu. În anii '80 fura butelii, acum stă bine

În ultima vreme era internat într-un spital din Târgu Mureș. Aici a stat timp de mai multe săptămâni sub atenta supraveghere a medicilor, iar astăzi a încetat din viață.

Decesul lui Costel Corduneanu a fost confirmat prin intermediul unei postări realizate pe rețelele de socializare inclusiv de nepotul său.

Citește și: Adrian Beleaua Corduneanu nu se lasă. Se bate cu alți interlopi chiar și din arest

"Dumnezeu să te ierte, unchiule! Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”, a scris nepotul lui Costel Corduneanu.

Stăpânul Moldovei

Costel Corduneanu, supranumit și „Stâpânul Moldovei”, a fost campion mondial la cadeţi şi a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996. La ediția din urmă menționată, respectiv la JO de la Atlanta, a participat și fratele lui, Gheorghe Corduneanu, care a ieșit al șaptelea la lupte libere, categoria 48 kg.

După ce a renunțat definitiv la sport, Costel Corduneanu a orgzanizat un clan interlop după regulile Al Qaeda. și a ajuns să fie printre cele mai notorii personaje din România. Intrelopului i se spunea „Stăpânul Moldovei” sau chiar „Ștefan cel Mare al Moldovei”.

Dosarele lui Costel

Costel Corduneanu a fost pus sub acuzare de mai multe ori de către procurori, executând și pedepse cu închisoarea. Cel mai recent, a fost eliberat din penitenciar în septembrie 2020. 

Este cunoscut în tagma interlopă, dar și în presă, drept liderul „Clanului Cordunenilor”, un grup format, în principal, din frații săi, dar și din apropiați ai acestora.

Citește și: Nevestele interlopilor conduc din umbră clanurile. Cine sunt Cordunencele și ”Regina de la Madrid”

Printre persoanele puse sub acuzare de anchetatori de-a lungul timpului s-au aflat și soțiile/iubitele membrilor clanului, cel mai recent, într-o astfel de situație, aflându-se chiar Grațiela Maria Cercel.

 Astfel, la sfârșitul lui 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au pus-o sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la șantaj.

 Conform unui comunicat al Direcției, în acest dosar este avut în vedere faptul că, „începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj.

Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului.

Citește și: Interlopii care au vrut să-și piardă urma. Costel Corduneanu și Emi Pian au luat numele soțiilor

În acest scop a fost creată o structură de forță, care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora.

Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții ce generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.”

În timpul anchetelor, procurorii au descoperit că gruparea condusă de Corduneanu avea o structură care comitea infracțiuni de corupție și funcționa "după reguli de tip al-Qaeda", în care rolul fiecărui membru era clar conturat și limitat la propriul și, respectiv, următorul palier de acțiune.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te