„Evenimentele meteo, caracterizate prin rafale puternice de vânt, ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică severă, au generat, în numeroase zone ale reţelei feroviare, căderi de arbori în gabaritul căii ferate şi pe linia de contact. Aceste incidente au impus restricţii temporare de circulaţie sau întreruperea traficului pe anumite secţii de circulaţie, afectând punctual capacitatea operaţională a infrastructurii. Imediat după semnalarea acestor evenimente, CFR SA a dispus mobilizarea echipelor de intervenţie, care au acţionat în regim de urgenţă pentru degajarea liniilor, remedierea defecţiunilor tehnice şi restabilirea continuităţii traficului. Personalul de specialitate din cadrul sucursalelor regionale de infrastructură a fost prezent în teren şi a intervenit operativ cu utilaje specifice, respectând măsurile de siguranţă impuse de condiţiile meteo", se arată în comunicatul CFR SA.
În anumite cazuri, circulaţia trenurilor de călători poate înregistra în continuare întârzieri, în funcţie de complexitatea intervenţiilor, de accesibilitatea zonelor afectate şi de evoluţia fenomenelor atmosferice, precizează sursa citată.
„Pentru o planificare corectă şi în deplină cunoştinţă de cauză a călătoriei, recomandăm publicului călător următoarele măsuri: să consulte în prealabil operatorul de transport feroviar de călători pentru informaţii privind starea actualizată a trenului pe care intenţionează să îl utilizeze; să acceseze platforma online oficială "Trenul Meu - Mersul Trenurilor", disponibilă la adresa www.mersultrenurilor.infofer.ro, unde sunt afişate în timp real orele de plecare, sosire şi eventualele întârzieri ale trenurilor; să urmărească anunţurile şi comunicările oficiale disponibile în staţiile de cale ferată, prin intermediul personalului feroviar sau al sistemelor de informare electronică", se arată în documentul citat.