Teribilele atentate din 9/11, rememorate şi analizate în două documentare-eveniment, la B1 TV

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 10.09.2021 - 18:51
Teribilele atentate din 9/11, rememorate şi analizate în două documentare-eveniment, la B1 TV. / Foto: billionairechronicle.com

B1 TV va difuza, cu ocazia comemorării a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie, două documentare de excepție care prezintă acest eveniment din perspective diferite.

SHARE

Pe de-o parte, o relatare din ziua respectivă, realizată prin experientele si emotiile martorilor oculari si, pe de alta parte, o analiza a societatii americane, ca o consecinta a 9/11.

Înregistrări prezentate în premieră pentru România

Sâmbătă, 11 septembrie, ora 21:00, va fi difuzat documentarul eveniment ”102 minute care au schimbat America”, un film care a câștigat patru premii Emmy (cele mai importante premii din domeniul televiziunii) și care prezintă ziua de 11 septembrie 2001 prin filmările realizate de peste 100 de martori oculari.

Cele mai multe dintre înregistrări nu au fost văzute până acum de publicul din România, fiind imagini inedite. De asemenea, acesta conține și interviuri cu persoane care au fost la fața locului, dar și cu rude ale celor care și-au pierdut viața la World Trade Center. Documentarul are un puternic impact emoțional, dar reprezintă o radiografie precisă a ceea ce s-a petrecut în ziua de 11 septembrie 2001.

”America după 11 septembrie”, în premieră şi în exclusivitate

Sâmbătă, 18 septembrie, ora 21.00, B1 TV difuzează în premieră și în exclusivitate în România documentarul ”America după 11 septembrie” o producție impresionantă marca Frontline/PBS. Filmul va fi difuzat la 10 zile de la premiera care a avut loc în SUA, B1 TV fiind printre primele posturi TV din lume care îl va prezenta publicului larg.

Documentarul reprezintă o sinteză obiectivă a celor 20 de ani care au urmat atacurilor teroriste de la 11 septembrie, văzută din perspectiva celor patru administrații prezidențiale (Bush, Obama, Trump și Biden), analizează politica externă a SUA în acești 20 de ani, dar și modul în care 9/11 a modificat profund societatea americană în tot acest timp.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.