Un bărbat a aflat la altar că e divorțat cu acte false. A cerut bani pentru că a fost „traumatizat”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 07.11.2022 - 16:30
Nuntă cu peripeții - FOTO: PEXELS, Ayoub

Un bărbat divorțat cu mulți ani în urmă a vrut să se recăsătorească, dar a aflat de la primărie că oficial figurează încă căsătorit cu fosta soție. Ofițerul de stare civilă le-a emis certificate de divorț false.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Un bărbat a vrut să se recăsătorească, însă a aflat că nu este divorțat de fosta nevastă, de care se despărțise cu mulți ani în urmă. Pare începutul unui banc, dar nu este așa. Întâmplarea, petrecută în județul Hunedoara, este descrisă într-o motivare a Curții de Apel Alba Iulia, din data de 2 octombrie 2022. 

Mai exact este vorba despre un dosar penal de fals intelectual, unde o angajată a unei primării a întocmit în fals un certificat de divorț și i-a atribut și un număr fals, relatează alba24.ro.

Totul avea să iasă la suprafață ani mai târziu, când bărbatul divorțat a vrut să se recăsătorească cu o altă femeie.

Faptele s-au petrecut în anul 2015, în luna august, la Primăria Aninoasa din Hunedoara. Potrivit motivării instanței disponibile pe rejust.ro. un el și o ea ”s-au căsătorit la data de 31.07.2001.

Citește și: Carrefour intră puternic pe piața de „Rent-a-Car” din Franța: 4 euro/zi pentru o Dacia Sandero

Aceștia au hotărât să divorțeze în cursul lunii iulie 2015, sens în care au optat pentru procedura necontencioasă a pronunțării desfacerii căsătoriei în fața ofițerului de stare civilă.

Cei doi soți s-au prezentat la sediul Primăriei Orașului Aninoasa și au depus actele necesare în fața ofițerului de stare civilă, achitând şi suma de 500 de lei.

Conform mențiunilor înscrisului oficial intitulat ”certificat de divorț” eliberat de Primăria Orașului Aninoasa, ofițerul de stare civilă însărcinat cu soluționarea cererii de divorț a fost inculpata.

(…) În anul 2017, în baza certificatului de divorţ cu femeia a revenit la numele purtat anterior căsătoriei, iar ulterior, în anul 2018 s-a recăsătorit, în (Spania n.r.).

Citește și: VIDEO Cauciucuri de iarnă sau „All-Seasons”? Grosimea zăpezii și stilul de condus motivează alegerea

La rândul său, numitul  a intenţionat să se recăsătorească cu o altă femeie, astfel că în data de 17.07.2020 s-a deplasat la Primăria irașului Aninoasa pentru a înregistra cererea de căsătorie, prilej cu care i s-a adus la cunoștință că nu a fost desfăcută căsătoria cu fosta nevastă.

Persoana vătămată a solicitat informaţii în scris, iar din adresa primăriei orașului Aninoasa rezultă că certificatul de divorţ  nu a fost înregistrat în Registrul pentru înregistrarea cererilor de divorţ şi nici în Registrul pentru evidenţa certificatelor de divorţ”, se arată în motivarea instanței.

Ofițerul de stare civilă, acuzat și condamnat

Femeia ”a recunoscut comiterea faptei, sens în care a arătat că în anul 2015 avea calitatea de ofiţer de stare civilă în cadrul Primăriei Orașului Aninoasa, precizând că pe la jumătatea anului 2015, la Starea Civilă s-au prezentat numiții  care au depus documentația necesară în vederea desfacerii căsătoriei.

Referitor la dosarul de divorț întocmit, a precizat că după ce a primit documentele a omis să le înregistreze în evidenţele de la starea civilă, iar după cele 30 de zile, când s-au prezentat din nou numiții a constatat că nu era înregistrat şi semnat de conducerea Primăriei.

Fiindu-i teamă să nu fie reclamată a întocmit în fals certificatul de divorţ şi i-a atribuit număr fals. A doua zi le-a înmânat celor doi foşti soţi certificatul de divorţ conţinând date false.

Inculpata a menţionat că a procedat în acest fel deoarece nu mai avea timpul fizic necesar să refacă toate actele întrucât numita urma să plece în străinătate.

În data de 2 octombrie 2022, magistrații instanței superioare au decis încetarea procesului față de inculpată, fostă angajată a primăriei și au mai decis și anularea documentului făcut de aceasta.

De asemenea au retrimis la Judecătoria Petroșani dosarul pentru a se judeca în civil, deoarece foștii soți au cerut daune morale și materiale. Decizia de la Alba Iulia a fost definitivă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te