Se construiește un nou spital de urgență în București. Scump, modern, amplasat într-o zonă-cheie

DE Elena Petrescu | Actualizat: 10.09.2024 - 19:53
Se construiește un spital de urgență nou în București. Scump, modern, amplasat în o zonă strategică - Foto: captura video(imagine cu rol ilustrativ)
Se construiește un spital de urgență nou în București. Scump, modern, amplasat în o zonă strategică - Foto: captura video(imagine cu rol ilustrativ)

Se construiește un spital de urgență nou în București. Scump, modern, amplasat într-o zonă strategică. Noua unitate va fi ridicată în Nordul Capitalei, unde nu există încă un spital de urgență.

SHARE

Noul sediu al Spitalului de Urgenţă ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” urmează să fie construit până la jumătatea anului 2026, investiţia fiind finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Unitatea va avea 490 de paturi, din care 400 pentru spitalizarea continuă.

Se construiește un spital de urgență nou în București. Modern și amplasat într-o zonă strategică

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul de Urgenţă al MAI ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, noua construcţie va avea 490 de paturi, dintre care 400 în secţiile medicale pentru spitalizare continuă, 40 de paturi pentru spitalizare de zi, 50 de paturi pentru Anestezie şi Terapie Intensivă.

La acestea de mai sus se adaugă un corp de clădire independent, care va deservi spaţiile tehnice.

Proiectul va fi realizat la standardele de calitate în conformitate cu ultimele cerinţe din domeniul medical, iar amplasarea acestuia este una strategică, în apropierea celor 2 Aeroporturi Internaţionale, ”Henri Coandă” Otopeni şi ”Aurel Vlaicu” Băneasa, asigurând astfel servicii medicale integrate într-una din cele mai aglomerate zone de intrare/ieşire din Bucureşti, unde nu există la acest moment un spital de urgenţă.

Citește și: Pentru ce boli medicii pot cere internarea în spital? Nici nu trebuie trimitere

Prin realizarea unei noi infrastructuri medicale în care va funcţiona Spitalul de Urgenţă ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” se urmăreşte

îmbunătăţirea gradului de satisfacţie şi al experienţei pacienţilor în îngrijire printr-o nouă facilitate medicală realizată şi dotată la standarde moderne, îmbunătăţirea standardelor clinice, a eficienţei, a rentabilităţii, a calităţii, a siguranţei şi a durabilităţii serviciilor oferite în cadrul Spitalului de Urgenţă ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota”,

îmbunătăţirea accesului populaţiei, în special pentru grupurile vulnerabile de pacienţi, la serviciile spitaliceşti de nivel înalt, sporind astfel semnificativ starea de sănătate a populaţiei, reducerea mortalităţii şi a numărului de decese evitabile în zona deservită, reducerea poverii dizabilităţilor în regiunea deservită, creşterea calităţii vieţii şi a bunăstării în regiune.

Proiectul a obţinut asistenţă financiară nerambursabilă prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Contractul de finanţare a fost semnat în 18 ianuarie 2024, valoarea acestuia fiind de 2.040.142.140,00 lei din care valoarea eligibilă din PNRR este de 1.028.643.096,00, valoarea TVA eligibilă aferentă PNRR 195.442.188,00 lei şi valoarea contribuţiei proprii inclusiv TVA, 816.056.856,00 lei.

Citește și: 6.000.000 € este investiţia din PNRR, pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie din Nucet – Bihor

Ceremonia de semnare a contractului de proiectare, execuţie şi dotare a obiectivului a avut loc în 29 ianuarie 2024, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi a ambasadorului Turciei la Bucureşti, Özgür Kıvanç Altan. 

În 20 august a fost semnat contractul intitulat Servicii de supraveghere a lucrărilor de construcţii aferente obiectivului de investiţii: Sediu nou pentru Spitalul de Urgenţă al M.A.I. ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” în valoare de 7.487.000 lei fără TVA, parcurgându-se astfel o nouă etapă în cadrul proiectului.

Termenul de finalizare a noului Spital de Urgenţă al M.A.I. „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” este de 30 iunie 2026.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te