Șeful de la Permise Suceava care lua șpagă de 20.000 euro/zi era sărac lipit. Oficial

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.11.2020 - 17:38
Ionut Obreja / FB

Acuzat că a luat șpăgi care au depășit 600.000 de euro, șeful de la Înmatriculări Suceava Obreja Radu-Ionuț era, în acte, extrem de sărac.

SHARE

Ultima declarație de avere a lui Ionuț Obreja este din 2018. Adică, fix din vremea în care încasa șpăgi și de 20.000 euro pe zi de la cei care voiau să înmatriculeze mașini sau să obțină permise fără să dea examen.

În documentele oficiale, șeful Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava Ionuț Obreja era foarte sărac. În tot anul 2018 a câștigat doar 48.888 de lei (4.000 de lei pe lună). El nu declară bani în conturi, obiecte prețioase dar nici datorii. El declară doar niște terenuri de 7.000 mp în comuna Măslini.

Șpaga nu intra în conturi

Într-un comunicat de presă transmis de DNA se arată că o situaţie specială este cea a fostului şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Suceava, Obreja Radu-Ionuţ. Anchetatorii susţin că în anumite zile, în funcţie de numărul de candidaţi care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro. „În marea majoritate a situaţiilor, sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiaşi zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia (inculpat în cauză), responsabil cu «albirea banilor». Concret, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani obţinute cu titlu de mită, persoana respectivă fie achiziţiona diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Obreja Radu-Ionuţ fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piaţa neagră a schimbului ilegal de valută”, transmit anchetatorii. Grupul infracţional nu se temea că va fi prins pentru că ar fi beneficiat de protecţie de la nivel înalt.

„Campion este fostul șef al serviciului, comisarul-șef Radu Obreja. La perchezițiile de la locuința acestuia s-au găsit circa 60.000 de euro și 60.000 de lei, plus 37 de ceasuri de damă și de bărbați de firmă, la care se mai adaugă și bijuterii de aur. Interesant este că 50.000 de euro s-au găsit într-o borsetă aflată în portbagajul unui Audi A4 și care, chipurile, ar fi provenit de la un cunoscut din străinătate pentru o presupusă tranzacție. Dar aceste sume sunt nimic față de o altă descoperire. 

La locuința lui Radu Popovici s-au găsit nu mai puțin de 500.000 de euro. Da ați citit bine, jumătate de milion de euro. Banii îi aparțineau de fapt tot comisarului-șef Radu Obreja și erau ținuți la păstrare în casa prietenului. Cei doi au și fost arestați vineri seară în ambele dosare în care au fost puși sub acuzare”, scrie monitorulsv.ro

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.