A dat un milion € la muntele Athos de la buget, dă și 40% la pensii. E pesedist și IT-ist

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.09.2020 - 13:19
Sorin Lazar / bursa.ro

Parlamentarii din comisiile reunite de buget finanțe din Parlament au votat pentru majorarea pensiilor cu 40%. Președintele Comisiei de la Camera Deputaților este foarte darnic și atunci când vine vorba de dat bani la biserică.

SHARE

PSD-istul Sorin Lazăr este președintele Comisiei pentru buget, finanțeț, bănci a Camerei Deputaților. Comisia pe care o conduce a decis, ieri, abrogarea articolului din legea privind rectificarea bugetară în care se prevede majorarea cu doar 14% a pensiilor, în loc de 40%. Dacă forma adoptată în comisii trece și de votul din plenul reunit, pensiile trebuie majorate cu 40%. 

Specialist în calculatoare

Sorin Lazăr nu are studii în domeniul financiar-bancar. El a termintat, în 1986, Facultatea de Automatizări şi Calculatoare de la Institutul Politehnic Iaşi.

Nici cursurile post-universitare nu au legătură cu domeniile buget, finanțe, bănci pe care le conduce în Camera Deputaților:

2008 - Cursuri de management - Gustav Kaser Training Internaţional

2006 - Cursuri leadership

1995 – Cursuri atestate pentru broker valori mobiliare

1987 – Cursuri postuniversitare conducere on-line a sistemelor industriale

De patru ori mai mulți bani la Muntele Athos

În schimb, Sorin Lazăr pare un om foarte credincios. Anul acesta a propus, iar Comisia pe care o conduce a votat, un amendament pentru mărirea de patru ori a finanțării prezenței românești la Muntele Athos.

„În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a fost sesizată spre dezbatere în fond cu Proiectul de Lege pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc "Prodromu", de la Muntele Athos, Grecia.

„Prin iniţiativa legislativă se propune creşterea alocării bugetare pentru Schitul Prodromu, de la Muntele Athos, de la 250.000 de euro, la 960.000 de euro anual, alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. La lucrările Comisiei pentru buget, finanţe şi-au înregistrat prezenţa un număr de 26 deputaţi, din totalul de 27 de membri.

În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor spre dezbatere şi adoptare Proiectul de Lege pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc "Prodromu", de la Muntele Athos, Grecia, cu amendamentele admise de tehnică legislativă, prezentate în anexă. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare”, a anunțat Sorin lazăr în ședința camerei Deputaților din 9 martie 2020.

Sorin Lazăr a fost vicepreședinte la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (2013 - 2016).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te