Ședință a Consiliului General al Capitalei: Se modifică autorizațiile pentru terase

DE Edi Neagu | 02.06.2021 - 08:16
Mai multe proiecte pentru București, pe ordinea de zi. Foto: Primăria Capitalei/Facebook
Mai multe proiecte pentru București, pe ordinea de zi. Foto: Primăria Capitalei/Facebook

Consilierii Generali se întrunesc în ședință pentru a aproba mai multe proiecte. Printre altele, se vor redenumi străzi și se extinde secția ATI a spitalului Marie Curie.

SHARE

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în şedinţă miercuri de la ora 11.00, pe ordinea de zi figurând proiecte în vederea amenajării Parcului Vitan, a extinderii Secţiei de terapie intensivă nou născuţi de la Spitalul "Marie Curie" şi a contractării unui împrumut de 135 milioane de lei.

Consilierii municipali vor dezbate următoarele propuneri:

* Terenul din Calea Vitan nr. 154-158 ar urma să treacă din administrarea Consiliului Local Sector 3 în cea a Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) în vederea amenajării unui parc. Potrivit raportului de specialitate, imobilul din Calea Vitan este folosit în prezent de Societatea Administrarea Domeniului Public Bucureşti SA, la care acţionar majoritar este CL Sector 3. Este vorba despre un teren cu o suprafaţă de 41.910 mp şi un număr de 27 de construcţii. Imobilul este inclus prin Planul Urbanistic General în unitatea teritorială de referinţă V1a: parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice.

* Aprobarea supraetajării şi extinderii unui corp de clădire din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "M. S. Curie", în scopul măririi capacităţii Secţiei de terapie intensivă nou născuţi. În raportul de specialitate este invocată o adresă prin care Spitalul "Marie Curie" informează că secţia respectivă a devenit "total neîncăpătoare, având cereri pentru internări nu numai din Bucureşti şi din sudul ţării, ci şi din toate zonele ţării". În acest sens, spitalul propune mărirea capacităţii secţiei prin executarea de lucrări de modernizare, extindere şi supraetajare a corpului C4 astfel încât minim 200 de cazuri de nou născuţi cu malformaţii şi afecţiuni severe să poată fi trataţi anual.

*Un buget total de 1,4 milioane lei este prevăzut pentru finanţarea unor proiecte destinate protecţiei mediului înconjurător şi animalelor. Măsura este destinată persoanelor fizice sau juridice fără scop patrimonial - asociaţii şi fundaţii, constituite conform legii. Finanţarea se va face în baza unui contract de finanţare nerambursabilă, încheiat între Municipiul Bucureşti şi beneficiar, în urma aplicării procedurii de evaluare şi selecţie a proiectelor.

* Trecerile de pietoni nesemaforizate situate la o distanţă mai mică de 300 de metri de unităţile de învăţământ ar urma să fie supraînălţate, în situaţiile în care unde nu se afectează circulaţia mijloacelor de transport în comun. Trecerile de pietoni respective vor fi stabilite de către administratorii drumurilor, sub coordonarea Administraţiei Străzilor, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti.

* O parte din Bulevardul Vasile Milea, de la intersecţia cu Splaiul Independenţei până la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu, ar urma să poarte numele de Bulevardul Doina Cornea. De asemenea, de la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu până la intersecţia cu Bulevardul Drumul Taberei, ar urma să poarte numele de Bulevardul general Paul Teodorescu.

* Denumirea de Piaţa Ion Raţiu ar urma să fie atribuită spaţiului public situat la intersecţia străzilor Ion Brezoianu cu strada George Vraca şi cu strada Matei Millo.

* Avizarea teraselor va fi interzisă în dreptul clădirilor cu faţade degradate, pentru care proprietarii nu au asigurat "efectuarea lucrărilor de reparaţii curente, întreţinere, consolidare şi, după caz, reabilitarea energetică a anvelopei şi/sau acoperişului, în condiţiile legii". Iniţiativa prevede modificarea HCGMB 114/2016 privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a teraselor în zonele protejate şi în perimetrul Centrului Istoric Bucureşti. În prezent, avizarea teraselor este interzisă doar în dreptul clădirilor "cu faţade semnificativ degradate, cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative, tencuieli", potrivit Agerpres.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te