Rovana Plumb a anunțat că a achitat datoria de 800.000 de lei

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.09.2019 - 11:38
Rovana Plumb/Foto: Libertatea

Rovana Plumb a transmis o scrisoare comisiei juridice a Parlamentului European care urmează să formalizeze decizia în cazul său, în care anunță că împrumutul de 800.000 de lei a fost achitat cu două apartamente deținute în România.

SHARE

„Având în vedere acest lucru, și pentru a debloca această situație, am făcut pași pe care sunt convinsă că JURI le va considera o soluție adecvată. Astfel, am oferit creditorului rambursării (persoană fizică) două apartamente pe care le dețin în România, care sunt deja în declarația financiară și aceasta a acceptat ca o plată integrală imediată a datoriei mele. În consecință, datoria care a generat îngrijorările dumneavoastră nu mai există. Cât de curând posibil, până pe 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va vota noua Comisie, soluțiile menționare mai sus vor fi puse în aplicare”, se arată în scrisoarea transmisă de Rovana plumb către Comisia JURI, potrivit Hotnews.

Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă joia trecută de Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European, „cu o largă majoritate”, a anunțat joi europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari, 6 au votat pentru și doi s-au abținut.

Comisia JURI a decis joi, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european. Rovana Plumb ar fi fost întrebată în cadrul audierii din Comisia JURI despre cele 3 milioane de lei pe care AEP nu le va rambursa PSD pentru campania la europarlamentare și despre dosarul „Belina”, au declarat surse europene.

Și László Trócsányi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a primit un vot negativ în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a informat joi seară că președintele ales al CE, Ursula von der Leyen, și președintele PE, David Sassoli, au discutat în cursul zilei de joi despre situația candidaților României și Ungariei la funcția de comisari europeni, Rovana Plumb și László Trócsányi, care au fost respinși la vot în Comisia juridică a Parlamentului European.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -