"Regina din Madrid", văduvă de interlop, prima șefă româncă de clan mafiot: Eu sunt legea aici

DE Adrian Costin | Actualizat: 02.04.2023 - 13:19
"Regina din Madrid", văduva interlopului Dorel Hanea, prima șefă româncă de clan mafiot, închisă în Spania Foto: Facebook/Cancan
"Regina din Madrid", văduvă de interlop, prima șefă româncă de clan mafiot, închisă în Spania Foto: Facebook/Cancan

Alina Stoica, văduva unui temut interlop, supranumită "Regina din Madrid", a fost acuzată în Spania pentru proxenetism, amenințare și șantaj. Ea a condus prin violență o puternică rețea infracțională timp de mai mulți ani.

SHARE

Alina Stoica, prima femeie lider a unui clan mafiot din România, supranumită și ”Regina de la Madrid”, este văduva temutului Dorel Hanea, un lider interlop originar din Sibiu care a fost mâna dreaptă a violentului Ion Clămparu, zis Cap de Porc.

„Eu sunt Alina, nu puteţi lucra aici fără să plătiţi! Eu sunt legea, iar dacă nu plătiţi, voi trimite să fiţi torturate până veţi muri”, le-ar fi spus fetelor, conform unor surse ale anchetei.

Una dintre femei a mai mai afirmat că a fost sechestrată, bătută şi ameninţată cu un cuţit şi obligată să urce într-o maşină.

Cu ani în urmă, sibianul Dorel Hanea a părăsit România cu destinaţia Spania, unde a pus bazele unui grup infracțional organizat. 

În doar câțiva ani, bărbatul a ajuns să figureze în baza de date a poliţiei spaniole cu nu mai puţin de 15 arestări, atât pentru proxenetism cât şi pentru clonare de carduri, şantaj, furturi, jafuri, dar şi pentru terorism, după ce ar fi montat o bombă în maşina unui afacerist.: 

Citește și: Până a venit Poliția, interlopii Litrașu și Aticu au schimbat pistoalele reale cu unele de jucărie

Hanea a cunoscut-o, la Madrid, pe Alina Stoica, o româncă originară din Galaţi care încerca să-şi facă loc în piaţa infracţională spaniolă.

Hanea s-a îndrăgostit de aceasta şi ar fi început s-o curteze în mod insistent. Pentru că ştia că nu este un bărbat „de casă”, Alina i-ar fi refuzat, la început, avansurile şi chiar l-ar fi înjurat la telefon, în mai multe rânduri, dar până la urmă a cedat.

Citește și: EXCLUSIV Tzancă Uraganu a dat faliment cu shaormeria din București. Ce se întâmplă cu spațiul

Cum s-a impus Regina din Madrid în Spania

În urmă cu șapte ani, Hanea a fost găsit mort într-o cameră dintr-un hotel din Mexic, iar gruparea interlopă condusă de acesta a fost preluat de gălățeanca Alina Stoica. 

Aceasta e devenit rapid un lider autoritar care s-a impus prin teroare în cele mai rău famate cartiere ale Madridului. 

Citește și: „Passaris de România” și nepoata lui, obligați să dea înapoi 17.000 € , 5.000 £ și 79.000 de lei

De altfel, ea are mai multe procese pe rol în Spania, pentru sechestrare și amenințare cu armă albă.

„Regina de la Madrid” a ajuns fața judecătorilor din Spania care i-au pronunțat o pedeapsă grea. Alina va sta 8 ani de zile după gratii, pentru proxenetism, amenințare și șantaj. Femeia a fost implicată într-o vastă rețea de proxenetism, ale cărei victime sunt zeci de românce, obligate să se prostitueze.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te