Până a venit Poliția, interlopii Litrașu și Aticu au schimbat pistoalele reale cu unele de jucărie

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 31.03.2023 - 15:52
Interlopii Litrașu și Aticu au schimbat pistoalele reale cu unele de jucărie Foto: Facebook

Interlopii Litrașu și Aticu și-ar fi schimbat pistoalele reale cu unle de jucărie până să ajungă Poliția la ei după bătaia de la ziua Prințișorului din Tărtășești. În momentul de față, cu toate bănuielile justificate ale anchetatorilor, nu mai poate fi probat contrariul.

SHARE

Interlopii Litrașu, Aticu și Bebino au pornit o bătaie la ziua lui Eduard Rusu, zis și Prințișorul din Tărtășești, la sfârșitul săpătămânii trecute. 

Dacă Bebino a scos un baston telescopic, Litrașu și Aticu au scos pistoalele și i-au amenințat pe cei din jur. 

Deși părțile vătămate, Eduard Marius Rusu, fii fostului primar din Tărtășești, nu au depus plângere la intervenția lui Nuțu Cămătaru, poliția a deschis un dosar penal privind incidentele violente la Ballroom-ul familiei Rusu din Tărtășești.

Citește și: EXCLUSIV Tzancă Uraganu a dat faliment cu shaormeria din București. Ce se întâmplă cu spațiul

Interlopii Litrașu și Aticu au schimbat pistoalele reale cu unele de jucărie

Polițiștii și procurorii au percheziționat abia miercuri, locuințele interlopilor implicați, la cinci zile de la data la care a avut loc bătaia.

Costel Litrașu și Marius Alecu, zis Bebino, au fost reținuți, însă Alexandru Stoica, zis Aticu, este în continuare căutat de anchetatori.

Litrașu a venit la audieri cu un pistol de jucărie, de tip airsoft, despre care a menționat că este arma folosită în timpul incidentului.

Citește și: Nuțu Cămătaru a arbitrat bătaia dintre Bebino și Litrașu și oamenii Prințișorului din Tărtășești

Surse judiciare au explicat, pentru Gândul, că deși anchetatorii bănuiau că arma predată este cu totul alta, era prea târziu pentru a se putea dovedi contrariul.

Sursele citate  au menționat că, miercuri, a fost prins și Bebino, iar în aceeași zi, polițiștii din Dâmbovița au descins la adresele din București și Chiajna unde locuiesc Aticu și Litrașu, în speranța că, după cinci zile, ar mai avea șansa să găsească eventualele pistoale cu glonț folosite de interlopi, despre care ar fi relatat martorii oculari.

În apartamentul lui Aticu s-a găsit o armă cu bile din plastic, similară cu cea predată de Costeluș Litrașu.

Până în acest moment, au fost prinși trei dintre cei patru bătăuși. Litrașu este în arest preventiv, Bebino a fost plasat în arest la domiciliu, Robert Constandache a primit control judiciar, iar Aticu este, în continuare, fugit.

Frații Eduard și Marius Rusu, care au fost agresați, nu au depus plângere.   

„În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că două persoane ar fi fost agresate, una dintre acestea și-a retras plângerea prealabilă, iar cealaltă a refuzat să depună plângere. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe, pentru administrarea întregului probatoriu și dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

Interlopi și bodyguarzi

Incidentul a avut loc la ballroom-ul Rudem din Tărtășești, deținut de tatăl lui Eduard Rusu, fostul primar al localității, Ion Rusu, și de fratele lui, Viorel.

Pentru că, tot la finalul săptămânii trecute, era și ziua lui Ion Coporan, un bodyguard care avea în grijă paza unui alt salon de evenimente, pe care familia Rusu l-a deschis în Pipera, Eduard Rusu i-a spus acestuia că își pot face ziua împreună și l-a încurajat să-și invite câțiva prieteni.

Citește și: Patrian, Alin și Piciu, locotenenții interlopului oltean Rechinu, pedepsiți. Bruce Lee a scăpat

Ion Coporan, cercetat alături de frații Anaser și Aramis Duduianu în dosarul în care aceștia sunt acuzați de extorcarea mai multor interpreți de muzică lăutărească, între care și Florin Salam. 

Citește și: Costel Litrașu, autorul „măcelului” din Chiajna, alianță cu interlopul King Kong. Poliția în alertă

Ion Coporan ar fi luat legătura cu mai mulți interpreți de muzică de petrecere, dar aceștia l-ar fi refuzat la cererea expresă a temutului Marian Sîrbu, zis Box, unul dintre locotenenții lui Nuțu Cămătaru, care s-ar afla în conflict deschis cu acesta.

Până la urmă, a acceptat să cânte, la eveniment, Luis Gabriel, pentru care Ion Coporan ar lucra, ocazional, ca gardă de corp, conform Gândul.

Bătaia a început după ce interlopii îl acaparaseră pe manelistul Luis Gabriel

La ziua lui Eduard s-ar fi adunat aproximativ 100 de invitați, între care și primarul în exercițiu din Tărtășești, Cristian Tudorache.

De partea cealaltă, Coporan l-ar fi invitat pe Constantin Raiciu, zis Litrașu, care a venit, la rândul lui, însoțit, printre alții, de Marius Alecu, alias Bebino, și Alexandru Stoica, zis Aticu.

De altfel, atât Litrașu, cât și Bebino sunt în control judiciar, ambii pentru tentative de omor, dar și pentru alte fapte de cu violență.

În toiul petrecerii, cei trei l-ar fi acaparat pe manelistul Luis Gabriel, care a rămas să cânte numai lângă masa lor, gest care l-ar fi scos din sărite pe sărbătoritul Eduard Rusu.

Acesta ar fi început să-i înjure, de la mașa lui, pe invitații lui Ion Coporan, care, potrivit unor martori, nu l-ar fi băgat în seamă.

Atitudinea acestora l-ar fi înfuriat și mai tare pe sărbătorit, care, cu toate că se deplasează cu ajutorul unei cârje, s-ar fi dus direct la masa lor și ar fi început să facă scandal.

Bebino a scos bastonul telescopic, Litrașu a scos pistolul

În acest context, unul dintre interlopi, l-ar fi împins, iar Eduard Rusu și-ar fi pierdut echilibrul și ar fi căzut. Imediat, fratele lui, Marius, l-ar fi lovit cu pumnul pe Litrașu și a declanșat, astfel, o bătaie generală în timpul căreia ar fi fost lovit, în cap, de Bebino, cu un baston telescopic din metal, motiv pentru care ar fi avut nevoie de mai multe copci.

Litrașu, în centrul scandalului (SURSA FOTO: CAPTURĂ VIDEO)

În același timp, Litrașu ar fi lovit mai multe persoane cu mânerul unui briceag și ar fi scos inclusiv un pistol.

Acesta și brigada lui au dispărut înainte ca primele echipaje de poliție să ajungă la local, astfel că interlopii au fost citați, ulterior, după ce anchetatorii s-au autosesizat pentru infracțiunea de tulburare a ordinii publice, în condițiile în care, pentru investigarea acestei fapte, nu este nevoie de plângere, prealabilă.

Ca urmare, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, polițiștii l-au adus la audieri pe Costeluș Litrașu, însă Aticu și Bebino apucaseră să dispară. 

Potrivit anchetatorilor, Litrașu a adus cu el și un pistol de tip airsoft, marca Smith and Wesson, despre care a susținut că l-ar fi avut la el în noaptea scandalului. Există, însă, bănuiala că este vorba despre o altă armă, în condițiile în care, din relatările unor martori, pistolul pe care interlopul l-ar fi scos în timpul conflictului ar fi fost unul cu glonț.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te