R3Media le cere bani cititorilor săi, lăudându-se că i-a „enervat pe globaliștii de la Newsweek”

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 15.12.2020 - 16:52
Ideologul AUR, Sorin Lavric, în deja celebrul text publicat de R3Media, în care acesta susține că va „disloca partidele din Parlament”. Captură foto site

Site-ul R3Media.ro, fondat de fostul redactor-șef ActiveNews, care acum găzduiește vocile aleșilor AUR, le cere donații cititorilor, lăudându-se cu un interviu cu președintele Academiei Române și că i-a „enervat pe globaliștii de la Newsweek”.

SHARE

În acest newsletter trimis abonaților R3Media, publisher-ul Mihai Șomănescu își prezintă site-ul ca pe „alternativă independentă și credibilă la mass-media corporatistă”, cerându-le cititorilor să doneze pentru publicație, incluzând la motive și „i-am enervat pe globaliștii de la Newsweek :) ”. 

Amintim că Newsweek România a scris despre apariția, în luna septembrie, a R3Media, site care îi aparține lui Mihai Șomănescu, fostul redactor-șef al ActiveNews. Pe această platformă sunt publicate texte care încurajează conspirațiile în jurul pandemiei de coronavirus („intubarea este condamnare la moarte“, copiii sunt ținuți la școală „în cuști de plexiglas“ și „o să fie ca pe vremea lui Ceaușescu“), care susțin discursul anti-european. 

Când l-am întrebat pe publisher-ul Mihai Șomănescu despre orientarea site-ului, acesta a amenințat că ne va da în judecată. 

Citește și: O nouă voce pentru conspiraționiștii care nu cred în COVID-19: R3Media

Pe site sunt publicate și opinii semnate de liderii AUR (cei mai cunoscuți fiind Sorin Lavric și Andrei Dîrlău) sau opinii favorabile noii formațiuni intrate în Parlament. 

Un text deja celebru este cel semnat de ideologul AUR, filosoful și scriitorul Sorin Lavric, care anunța, după rezultatul la alegerile parlamentare, că „pentru noi (AUR, n.r.) începe un război ideologic, al cărui deznodământ va sta în înlăturarea clasei politice. În patru ani, vom disloca partidele din Parlament. Vom schimba figurile, vom primeni limba, vom aduce bucuria de a fi români. Vom regăsi gustul mistic de a fi creștini în umbra oricărei catapetesme din bisericile din ţară. Vom recăpăta căldura pe care ne-o dă gîndul de a fi una în virtutea apartenenței la un neam. Vom aduce exaltarea de a fi parte dintr-un întreg numit România”.

R3Media se laudă și cu un interviu cu președintele Academiei Române, care le urează cititorilor site-ului „să aibă parte, când vă receptează, de răsfăț intelectual, de știri corecte și verificate, de mulțumire sufletească, de liniște și pace”.

Interviul are titlul: „Ioan Aurel Pop: Acasă, în Europa, aș vota cu cei care mai știu ce este clasicismul greco-latin, cu cei care apără credința în Dumnezeu și care nu dau foc catedralelor, cu cei care știu că fără carte nu ai parte, care sădesc pomi, care-și fac familii și au copii, ca să ducem lumea mai departe”.

În același text trimis abonaților, R3Media se laudă și cu publicarea unei scrisori a trei medici, la care au aderat câteva mii de cadre medicale, care susțin că persoanele care nu fac parte din categoriile de risc la coronavirus ar trebui să-și continue viața ca și până acum, pledând pentru imunitatea de grup (Great Barrington Declaration). Această viziune a fost puternic contestată de alți specialiști, care au arătat că toți oamenii trebuie tratați la fel, iar imunitatea de grup este greu de atins. Citiți un text al BBC pe această temă aici.

R3Media se mai laudă și cu un interviu cu Varujan Vosganian, dar și că a făcut Metrorex să pune diacritice la numele stațiilor inaugurate în Drumul Taberei.

R3Media și-a estimat cheltuielile la 17.561 de lei, din care a primit deja din donații 13.876 de lei. Reprezentații site-ului spun că în acești bani intră: hostingul, colaborările, costurile de mentenanță ale site-ului, publicitatea pe Facebook și salariile redacției, de la lansare până la finele lui decembrie.

R3Media mai are un argument pentru cititorii săi, numiți „frați” și „surori”: „Pentru comparație, trebuie să țineți cont că majoritatea publicațiilor corporatiste plătesc această sumă pentru salariul unui singur om!”.

Mai spune site-ul că „orice leu contează în bătălia pe care o ducem pentru apărarea valorilor noastre: libertate, credință, familie și patrie”. Și proaspeții politicieni AUR se bazează tot pe patru principii: credința (creștină), libertatea, familia și națiunea.

Citește și: Programul AUR: unirea cu R. Moldova, mamele să lucreze de acasă, protejarea românilor din HarCov

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te