VIDEO Vot final: PUZ-urile, suspendate timp de un an. Nicușor Dan: Putem pune lucrurile în ordine

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.02.2021 - 23:38
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Sursa imagine: Facebook

Planurile urbanistice zonale pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 ale Capitalei au fost suspendate pe o perioadă de un an, a votat majoritatea USR-PLUS și PNL, în ședința Consiliului General, după două zile de tensiuni.

SHARE

Suspendarea PUZ-urilor a fost votată cu 29 de voturi „pentru” și 25 „împotrivă”. Împotriva suspendării au votat consilierii PSD și PMP.

Miercuri, primarul Nicușor Dan a anunțat că vrea suspendarea PUZ-urilor pe o perioadă de doi ani, iar consilierii generali ai PNL au susținut o suspendare de trei luni. 

În cele din urmă, după negocierile de vineri, Nicușor Dan a venit în ședința CGMB cu un amendament pentru suspendarea PUZ-urilor pe un an. 

Citește și: Nicușor Dan, după suspendarea PUZ-urilor: Revenim la PUG. Urbanismul din ultimii ani, o golănie

Proiectele imobiliare pentru care s-a emis deja certificat de urbanism pe PUZ-urile suspendate vor merge mai departe.

Nicușor Dan a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că în decurs de un an „putem pune ordine în lucruri”. 

 

„Astăzi dimineață și ieri am avut discuții cu liderii majorității PNL și USR din Consiliul General al Municipiului București, pentru a avea o formă cât mai bună a proiectelor de hotărâre privind suspendarea PUZ-urilor coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6.

Cu toții am fost de acord că suspendarea este urgentă și necesară pentru a stopa abuzurile rechinilor imobiliari din București și pentru a asigura o dezvoltare modernă, europeană a Capitalei. PUZ-urile celor 5 sectoare, așa cum au fost făcute, creează spațiu pentru abuzuri în urbanism, deschid calea unui trafic mult mai aglomerat, haotic, fără reguli clare care să protejeze cetățenii și cresc riscul de poluare în oraș.

Au avut loc discuții tehnice, precum termenele pe care să le stabilim din perspectiva predictibilității necesare pentru dezvoltatorii onești. Concluzia comună a fost că într-un an putem pune ordine în lucruri. De asemenea, am fost de acord că este nevoie ca funcționarii publici să lucreze cu celeritate pentru acest deziderat și vom face tot ce este nevoie pentru a pune lucrurile în mișcare. Astfel, în urma discuțiilor, am ajuns împreună cu majoritatea din Consiliu la o formă echilibrată și rezonabilă.

Sunt convins că au existat presiuni destul de mari asupra tuturor, dar consider că CGMB și Primăria Capitalei au trecut primul mare examen de maturitate în direcția construcției Noului București. Sunt optimist asupra modului în care vom implementa măsurile acestor hotărâri votate azi”, a scris primarul general pe Facebook. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te